Ενημέρωση για το μέλλον της γεωργίας στη Θεσσαλία

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2024 8:16

«Το μέλλον της γεωργίας και της αλιείας στη Θεσσαλία, οι επιπτώσεις της θεομηνίας Ντάνιελ» είναι το θέμα διαδικτυακής δράσης που οργανώνει το Κέντρο «EUROPE DIRECT» Περιφέρειας Θεσσαλίας, σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, τις ώρες 10.00-11.00 π.μ., στα πλαίσια δράσεων του Κέντρου, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και σε τοπικό επίπεδο για την «πράσινη μετάβαση» προς όφελος των πολιτών.

Η κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη και τον κόσμο. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει καταστήσει ως βασική προτεραιότητα την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έχει ως στόχο να μετατρέψει την Ε.Ε. σε σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, εξασφαλίζοντας τα εξής: να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55 % έως το 2030 να είναι η ΕΕ κλιματικά ουδέτερη έως το 2050, να υπάρξει αποσύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης από τη χρήση πόρων. Στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας περιλαμβάνονται: η προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων μας, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ρύπανσης των υδάτων και του εδάφους, η στροφή προς την κυκλική οικονομία, η βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των τομέων της γαλάζιας οικονομίας και της αλιείας μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το έργο της σ’ αυτούς τους βασικούς τομείς, στοχεύει επίσης να βελτιώσει την υγεία και την ποιότητα ζωής των ευρωπαίων πολιτών.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10.00- 10.15 Χαιρετισμοί. Χατζηκαμαγιάννης Βασίλης, επικεφαλής Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας Γεωργίτση Εύη, υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της EE στην Ελλάδα. 10.15. - 10.25 «Κλιματική κρίση και γεωργία» ομιλητής Ράπτης Νικόλαος - Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. 10.25 - 10.35 «Τρόφιμα, Διατροφή και κλιματική αλλαγή», ομιλητής Μανούρας Αθανάσιος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 10.35 - 10.45 «Η κοινωνικοοικονομική ανάλυση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών: Διαφυγή από την πολυκρίση μέσω των SDGs’» ομιλήτρια Κουντούρη Φοίβη καθηγήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολυτεχνείου της Δανίας. 10.45 - 10.55 «Μη υδροβόρες καλλιέργειες για τη Θεσσαλία» ομιλητής Παπαχατζής Αλέξανδρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Καραΐσκου Νίκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass