Αντί γάλακτος, χρήματα στους εργαζόμενους των ΟΤΑ

* ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΕΝΩΣΗ ΦΥΛΗΣ ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΕΛΛΑΔΑΣ *ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2024 13:50

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη νέα διάταξη που σχεδιάζεται από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών και αφορά στην κατάργηση της παροχής γάλακτος στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και την αντικατάστασή της με το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ ετησίως, έστειλε η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ), ζητώντας να αποσυρθεί.

Σε επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.κ. Θ. Λιβάνιο, Άδ. Γεωργιάδη και Κ. Τσιάρα ζητά την άμεση απόσυρση της διάταξης που σχεδιάζεται και μετατρέπει την παροχή γάλακτος, σε χρηματικό ποσό 300 ευρώ σε ετήσια βάση για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.
«Αν η κυβέρνηση πραγματικά ήθελε να δώσει ένα δώρο στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες και στον πληθωρισμό θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει αύξηση στον μισθό 25 ευρώ τον μήνα βελτιώνοντας έτσι και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η ΕΦΧΕ, εξηγώντας ότι με μία τέτοια διάταξη μπαίνει σε νέες περιπέτειες και η ελληνική κτηνοτροφία και η δημόσια υγεία.
Σημειώνει πως μία τέτοια διάταξη θα δημιουργούσε τεράστια πίεση στον κλάδο της κτηνοτροφίας σε ό, τι αφορά στις τιμές, στη γαλακτοβιομηχανία, στον κλάδο των μεταφορών και εν τέλει στις αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων. Και, όπως πίσω από τους ΟΤΑ υπάρχουν άνθρωποι, έτσι υπάρχουν και οικογένειες, που ζουν από την κτηνοτροφία, τη γαλακτοβιομηχανία, τα σούπερ μάρκετ, τα γαλακτοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία κ.ά.
Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ (673Χ46ΜΠ3Ζ-ΛΥΕ/31-10-2018) η συγκεκριμένη παροχή «δεν θεωρείται παροχή σε είδος και κατά συνέπεια εισόδημα από μισθωτή εργασία».
Επομένως, δεν μπορεί να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με μια οικονομική παροχή. Η ΕΦΧΕ ζητά, αν η κυβέρνηση θέλει να δώσει πράγματι επίδομα στους εργαζόμενους, να το πράξει ουσιαστικά, ειδάλλως διατηρεί κάθε έννομο δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς η εν λόγω διάταξη απειλεί με νέο χτύπημα την ήδη καταταλαιπωρημένη από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, ελληνική κτηνοτροφία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass