Επί τάπητος οι αποζημιώσεις αγροτών

* ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΙΑ, ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ, ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ», ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΕΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2024 14:10

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστο Κέλλα πραγματοποίησε ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγιάς κ. Θεόδωρος Ριζουλης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπία δημοτικών του συμβούλων, με αφορμή την καταστροφική χαλαζόπτωση που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στον Δήμο Αγιάς.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον», εξέφρασε στον Λαρισαίο υφυπουργό τις θερμές ευχές της παράταξής του για μια αποτελεσματική και παραγωγική θητεία στο υπουργείο και κατέθεσε τα αιτήματα της παράταξής του, που αφορούν «την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για γρήγορες εκτιμήσεις ζημιών, την έκδοση πορισμάτων για την αποζημίωση των παραγωγών δεδομένης της ολοκληρωτικής, σε πολλές περιπτώσεις, καταστροφής λίγες μέρες πριν την συγκομιδή των προϊόντων τους».
Ο κ. Κέλλας, ο οποίος ήταν ήδη ενημερωμένος για το μέγεθος της ζημιάς, δεσμεύτηκε για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του υπουργείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν και μια σειρά θεμάτων, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Δήμου Αγιάς, όπως η αποζημίωση των μηλοκαλλιεργητών από τη θεομηνία Daniel, η αποζημίωση των καστανοπαραγωγων λόγω της Φαιάς Σήψης, η μέριμνα για τους παραγωγούς ακτινιδίων της Δ.Ε. Ευρυμένων που εκκρεμεί η αποζημίωσή τους, η μέριμνα για την ασθένεια φουζίκοκο στις αμυγδαλιές, και τέλος η επιτάχυνση των
αποζημιώσεων σε πάγιο κεφάλαιο και εξοπλισμό στον Δήμο μας και κυρίως στις παρακάρλιες περιοχές όπου σε πολλές περιπτώσεις οι παραγωγοί αδυνατούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με τον υφυπουργό να δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των σοβαρών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Δήμου Αγιάς, ενώ ο κ. Ριζούλης σημείωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο συνδυασμός του θα σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο κ. Κέλλας. Ο κ. Ριζούλης κατέθεσε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κέλλα, υπόμνημα με τα εξής αιτήματα: « Αποζημίωση των πληγέντων μηλοκαλλιεργειών: Άμεση χορήγηση αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι μηλοκαλλιεργητές από την κακοκαιρία Daniel, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να συνεχίσουν την καλλιεργητική τους δραστηριότητα (φυτικό και πάγιο κεφάλαιο). Αποζημίωση των ακτινιδιοκαλλιεργητών: Χορήγηση αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες ακτινιδίων, οι οποίες ξεράθηκαν, λόγω της κακοκαιρίας Daniel (φυτικό και πάγιο κεφάλαιο). Αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών: Παροχή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν τα δέντρα, λόγω της ασθένειας φουζίκοκο. Αποζημίωση των καστανοπαραγωγών, λόγω φαιάς σήψης: Άμεση αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες καστάνων από τη φαιά σήψη, που έχει επηρεάσει σοβαρά την παραγωγή. Μέριμνα για τους αγρότες των παρακάρλιων περιοχών: Εκκαθάριση αποζημιώσεων εξοπλισμού και παγίων λόγω της κακοκαιρίας, στις παρακάρλιες περιοχές. Αποζημίωση λόγω χαλαζόπτωσης: Μέριμνα για την άμεση εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν από το χαλάζι οι παραγωγοί του Δήμου μας, στις 23/7/2024, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ. Πρόταση για αναδιάρθρωση της μηλοκαλλιέργειας στην Αγιά: Οικονομική ενίσχυση, στους παραγωγούς του Δήμου Αγιάς, προκειμένου να προβούν σε νέες καλλιέργειες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass