Ακουσε τα προβλήματα αγροτών του Τυρνάβου

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2024 13:00

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
(του ανταποκριτή μας)
Το Γενικό Λύκειο και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου επισκέφτηκε χθες ο νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΝΔ Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα και κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο αρχικά βρέθηκε στο ΓΕΛ όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διευθύντρια κα Κωνσταντίνα Πατσή, τους εκπαιδευτικούς και τις ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στα προγράμματα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων.
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε μεταξύ άλλων στους μαθητές, «Μπορούμε να βελτιώσουμε την Ευρώπη από μέσα και να δώσουμε τη μάχη. Με αυτές τις σκέψεις πέρασα από ένα σχολείο πρεσβευτή. Να φροντίσετε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, να αλλάξουμε αυτά που πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, αλλά και να κατακτήσουμε τα καινούργια που είναι το μέλλον σας. Θέλω να είμαι δίπλα σας».
Οι μαθητές με ενδιαφέρον άκουσαν τον κ. Μεϊμαράκη και μοιράστηκαν κάποιες από τις εμπειρίες τους στο πρόσφατο ταξίδι στο Στρασβούργο. Στη συζήτηση αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς και η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κοινωνία.
ΣΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ
Στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, ο ευρωβουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οινοποιείου κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο, προέδρους και εκπροσώπους των συνεταιρισμών του Δήμου.
Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ηρθα στον Τύρναβο, συζητώ με εκλεκτούς φίλους αγρότες, κτηνοτρόφους και συγκεντρώνω και τα προβλήματα τα οποία μου θέτουν και προσπαθούμε να τα επιλύσουμε στις Βρυξέλλες. Μαζί με τους συναδέλφους, τα στελέχη είμαστε παρόντες ώστε να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν, γιατί η συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία έχει ιδιαίτερη σημασία.
Το Ευρωκοινοβούλιο έχει μπει πλέον στην καθημερινότητά μας, επειδή είναι το μόνο Ευρωπαϊκό εκλεγμένο όργανο από τους πολίτες και καλό είναι οι πολίτες να συμμετέχουν, να ψηφίσουν κόμματα που έχουν ευρωπαϊκές πολιτικές και εκπροσώπους που μπορούν να τους εκπροσωπήσουν. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».
Απευθυνόμενος στους παραγωγούς είπε: «Επισκέπτομαι αυτές τις περιοχές όπως ο Τύρναβος για να έχω μια πιο συγκεκριμένη ενημέρωση, να έχω τις απόψεις σας και να μπορώ να τα συζητήσω, αφού τα συζητήσω με την κυβέρνηση και το υπουργείο.
Αισθάνομαι πολύ οικείος και αυτό ανεβάζει τη διάθεση αλλά και την ευθύνη».
Ο κ. Τσιτσιρίγγος αναφέρθηκε στα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνεταιρισμοί με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και συγκεκριμένα στην υποχρέωση συσσώρευσης του επιπρόσθετου ρεύματος σε μπαταρίες κάτι που θεωρείται από τους συνεταιρισμούς μη υλοποιήσιμο. Με την καθυστέρηση αυτή ο συνεταιρισμός δεν μπορεί να υλοποιήσει την επένδυση και να μειώσει τα έξοδά του από την κατανάλωση ρεύματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass