ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Να ξεκινήσει άμεσα ο «Αγροτικός Εξηλεκτρισμός»

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2017 13:21

Τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στη Λάρισα επισκέφθηκαν χθες το πρωί αγρότες αρδευτές -μέλη του ΤΟΕΒ Πηνειού, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση που παρατηρείται από την πλευρά της Επιχείρησης στην υλοποίηση του προγράμματος «Αγροτικού Εξηλεκτρισμού».

Σε μια περίοδο κατά την οποία η άρδευση κοστίζει και οι οφειλές στη ΔΕΗ συνεχώς αυξάνονται, η αναγκαιότητα του προγράμματος είναι αναμφισβήτητη και δικαιολογημένα οι παραγωγοί εξεγείρονται, αφού οι ίδιοι κατέβαλαν τις εισφορές, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ επικαλούμενος έλλειψη υλικού δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τις εργασίες.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι του προγράμματος πλήρωσαν (τα ποσά κυμαίνονται από 4.000-5.000 ευρώ) Ιούλιο-Αύγουστο του 2016 και κάποιοι την περασμένη άνοιξη, ενώ το υπόλοιπο ποσό επιδοτείται με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το κόστος του συνολικού προγράμματος για το 2016 ήταν 167.475,34 ευρώ εκ των οποίων το ποσό των 45.078,18 ευρώ καλύπτεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η δέσμευση τότε της Επιχείρησης ήταν ότι οι εργασίες (εγκατάσταση δικτύων, κολόνες, μετασχηματιστές που απαιτούν τα αρδευτικά συγκροτήματα) θα ξεκινούσαν το επόμενο δίμηνο, αλλά από τότε έχουν περάσει 6-7 μήνες και καμία επίσημη διαβεβαίωση δεν έχει δοθεί.

Στη χθεσινή συνάντηση με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ κ. Γιάννη Σπυρόπουλο υπήρξε η διαβεβαίωση ότι σταδιακά ξεπερνιούνται τα προβλήματα με τις ελλείψεις υλικών, ενώ κατά ευτυχή συγκυρία στο γραφείο του προηγήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του εργολάβου «Τοξότης» με αντιπροσωπεία εργαζομένων, οι οποίοι έχουν οικονομικές διαφορές με την εργοδοσία και στην οποία δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα ούτε με την υλοποίηση του προγράμματος, ούτε με την αποκατάσταση των βλαβών.

Στόχος του ΔΕΔΔΗΕ είναι μέχρι τέλος Μαρτίου να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος που αφορά 60 περίπου παρόχους στο νομό, ενώ η αντιπροσωπεία των αγροτών θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες συνάντηση και με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass