ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αγρότες στον κόμβο Ραχούλας-Αμυγδαλέας: Ενότητα του αγώνα ακόμη και τώρα

* Τετράωροι αποκλεισμοί στον κόμβο της Μελούνας

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 14:28 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Φεβ 2017 14:38

«Από την αρχή των αγροτικών κινητοποιήσεων δηλώσαμε ότι στηρίζουμε την ενότητα όλων των αγροτών και είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και με τα 68 μπλόκα που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα. Αυτό που επιδιώξαμε ήταν μια ενιαία γραμμή, αφού ουσιαστικά στα αιτήματα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Μετά και το χθεσινό αδιέξοδο στη συνάντηση της Νίκαιας με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, απευθύνουμε εκ νέου κάλεσμα σε Νίκαια και Πλατύκαμπο, αλλά και σε όλα τα υπάρχοντα αγροτικά μπλόκα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι».

Με αυτά τα λόγια οι αγρότες που έχουν συγκεντρώσει τα τρακτέρ τους στο μπλόκο του άξονα Τρικάλων και πιο συγκεκριμένα σ’ αυτό που βρίσκεται στον κόμβο Ραχούλας-Αμυγδαλέας, το οποίο αποτελείται από τα χωριά Τερψιθέα, Ραχούλα, Αμυγδαλέα, Μάνδρα, Κουτσόχερο, Κοιλάδα, Λουτρό, Κάστρο, Αργυρόμυλο, αλλά και αυτό των Τρικαλινών συναδέλφων τους που βρίσκεται στο Πετρόπορο, με ανακοίνωσή τους, τονίζουν τα εξής: Από την αρχή δηλώσαμε ότι στηρίζουμε την ενότητα όλων των αγροτών και είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους. Επιδιώξαμε συναντήσεις και με τις δύο πλευρές που έχουν σχηματιστεί στον νομό Λάρισας, και με το μπλόκο Νίκαιας και με τα μπλόκα Πλατυκάμπου και Μακεδονίας. Από τις συναντήσεις αυτές ακούσαμε τις προθέσεις και των δυο πλευρών, όπως και τα αιτήματα τους και κρίναμε πως τα αιτήματα τους είναι παρόμοια και οι όποιες μικροδιαφορές υπάρχουν, με θέληση και των δυο πλευρών είναι εφικτό να τυπωθούν σε ένα χαρτί και να αποκτήσουμε μία και μοναδική φωνή που θα εκπροσωπεί όλους τους αγρότες, ενωμένους. Αναρωτιόμαστε λοιπόν «γιατί οι δυο πλευρές δεν έχουν τη θέληση να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συμπορευτούν για το καλό όλων των Ελλήνων αγροτών, με κοινό αγώνα; Επειδή δεν γνωρίζουμε τους λόγους που γίνεται αυτό και επειδή προέκυψε ο διαχωρισμός των μπλόκων αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον αγώνα και των δυο πλευρών δυναμικά, αλλά να παραμείνουμε στην αρχική μας θέση και ιδεολογία που είναι ότι «όλοι οι αγρότες πρέπει να έχουμε μια και μοναδική φωνή». Περιμένουμε, έστω και την ύστατη ώρα και μετά το χθεσινό αδιέξοδο της συνάντησης στο υπουργείο, να βρεθεί μια κοινή γραμμή».

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες του άξονα Λάρισα-Τρίκαλα με 120 περίπου τρακτέρ στον κόμβο της Ραχούλας τις προηγούμενες μέρες προχωρούσαν σε δίωρους αποκλεισμούς της εθνικής οδού από 3 ως 5 το μεσημέρι, ενώ σήμερα το πρωί θα ξανασυνεδριάσουν για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τη συνέχιση του αγώνα και πάλι με συμβολικούς αποκλεισμούς του δρόμου.

ΣΤΗ ΜΕΛΟΥΝΑ

Στο μεταξύ χθες οι αγρότες του μπλόκου της Μελούνας έκλεισαν την εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης για 4 ώρες (από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ), κάτι το οποίο θα πράξουν και σήμερα.

Οι αγρότες στο σημείο υλοποιούν την απόφαση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλούν τους αγρότες για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14/2.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass