ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται για συλλαλητήριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2017 13:00

Δυναμικό συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί προγραμματίζει η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ όπως έγινε γνωστό στη συνέλευση του Σαββάτου στον Τύρναβο «αποφασίστηκε ακόμη να μην κλείσουν δρόμους και δημιουργήσουν πρόβλημα σε άλλους κλάδους, αλλά να προβούν και αυτοί με τα μέλη τους σε συλλαλητήρια στις έδρες των Περιφερειών και Αντιπεριφερειών των περιοχών τους».

Η βάση των αιτημάτων όλων των περιοχών θα είναι κοινή, θα αφορά τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας και θα είναι στη βάση των αιτημάτων που έστειλαν πρόσφατα στον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Αν αυτά δεν γίνουν δεκτά μέχρι τις 7-02-2017 θα ξεκινήσουν προετοιμασίες για την κάθοδο των κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνέλευση του Σαββάτου στον Τύρναβο είναι τα ακόλουθα: Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με την κακοκαιρία και το βασικό αίτημα για άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων μέσω De Minimis. Το φορολογικό και το ασφαλιστικό όπου θα είναι η ταφόπλακα των κτηνοτρόφων. Ιδιαίτερα στο θέμα του ασφαλιστικού συζητήθηκε η απαίτηση για αυτονόμηση του ΟΓΑ. Ακόμη συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα στις πληρωμές των κτηνοτρόφων με τη συνδεδεμένη, την εξισωτική παλαιότερων ετών και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έπαθαν ζημιά από τον καταρροϊκό πυρετό. Συζητήθηκε το μεγάλο θέμα με τον ΕΛΓΑ και η πάγια θέση των κτηνοτρόφων για άμεσο διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε αγροτικό και κτηνοτροφικό και αλλαγή του κανονισμού του. Τέλος ενημερώθηκαν τα μέλη για την πορεία των συζητήσεων για τη δημιουργία της διεπαγγελματικής στη Φέτα.

Υπενθυμίζεται ότι στη γενική συνέλευση του Τυρνάβου παρευρέθησαν οι παρακάτω εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων: Στέργιος Κύρτσιος (Βέροια), Ασπρουλάκης Αθανάσιος (Λαμία), Μολώνης Δημήτριος (Αγρίνιο), Σιδεροπούλου Ελπίδα (Σέρρες), Λιώλης Γεράσιμος (Ήπειρος) και Τσιγάρας Χρήστος (Γρεβενά).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass