ΕΣΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΑΣ

Μπλόκο… επιβίωσης και στο Γερακάρι

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 14:20

Το Γερακάρι επέλεξαν και φέτος για να δώσουν το δικό τους «παρών» στις αγροτικές κινητοποιήσεις των ημερών, αγρότες του Δήμου Αγιάς. Από χθες, στις 12 το μεσημέρι, με τρακτέρ παρατεταγμένα λίγο έξω από το χωριό, στην είσοδό του από την Αγιά, επί της επαρχιακής οδού Αγιάς – Λάρισας, ακριβώς μπροστά στον ναό του Αγίου Συμεών, στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής.

«Καλούμε τον αγροτικό κόσμο να πλαισιώσει και να ενισχύσει το μπλόκο μας για να αναδείξουμε, πέρα από τα οξυμένα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, και τα τοπικά, αυτά που μας απασχολούν ακόμη πιο άμεσα, όπως λόγου χάρη τη μη διάθεση των μήλων, αφού οι εξαγωγές μετά το ρωσικό εμπάργκο κυριολεκτικά κατέρρευσαν» δήλωσε εκ μέρους των παραγωγών ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας Γιάννης Ζαχαράκης, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου Πέτρος Σίμος τόνισε «Τα άλυτα αγροτικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε, και στα οποία προστίθενται συνεχώς κι άλλα, μας αναγκάζουν να βγούμε πάλι στον δρόμο. Δεν μπορούμε να παραμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα, την ώρα που έχουμε να κάνουμε με θέμα, πια, επιβίωσης. Κόντρα στις πολιτικές και στον καιρό, στήσαμε αυτό το μπλόκο και καλούμε τους συναδέλφους να το στηρίξουν και να το δυναμώσουν. Ειδικά για την επαρχία Αγιάς, προβλήματα όπως το εμπάργκο στη Ρωσία που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται πάρα πολλά χρήματα από την επαρχία μας χωρίς να δίδεται κάποια άλλη λύση, ο παγετός του Μάρτη του 2016, που δεν αναγνωρίστηκε από τον ΕΛΓΑ ως ζημιογόνο αίτιο της καταστροφής που πάθαμε στην παραγωγή με ό,τι αυτό συνεπάγεται και, τέλος, οι ανοιχτές τιμές που μας αναγκάζουν να δίνουμε τα προϊόντα μας και που αποτελεί αίσχος για τη σύγχρονη κοινωνία, με τους εμπόρους να παίρνουν την παραγωγή, να εισπράττουν και μετά από μήνες να δίνουν στον παραγωγό ό,τι θέλουν, καθιστά την παραμονή μας στο χωράφι αδύνατη. Θα αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση δυναμικά. Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος για μας».

Να σημειωθεί πως τα αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται στη μια πλευρά του δρόμου, μη εμποδίζοντας για την ώρα τη διέλευση των οχημάτων. Η συντονιστική επιτροπή, που εκλέχτηκε χθες βράδυ, θα προσδιορίζει, μετά από συνελεύσεις και συζήτηση, την πορεία της εν λόγω κινητοποίησης.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass