ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Μεγάλη συγκέντρωση στον κόμβο Αργυροπουλίου

* Στις 23 Ιανουαρίου με αγροτικά μηχανήματα

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2017 15:10
Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβραδινή μεγάλη αγροτική συγκέντρωση στον Τύρναβο Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβραδινή μεγάλη αγροτική συγκέντρωση στον Τύρναβο

Μεγάλη αγροτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στις 7.30 το βράδυ, στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου με πρωτοβουλία της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. και των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου και ευρύτερα, αφού συμμετείχαν

εκπρόσωποι και από την περιοχή της Ελασσόνας. Η συγκέντρωση είναι σε συνέχεια της απόφασης της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον αγροτικό κόσμο της χώρας αλλά και ειδικότερα της περιοχής.

Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, οι αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα να μεταβούν μαζικά στον κόμβο Αργυροπουλίου της νέας εθνικής οδού Λάρισας – Ελασσόνας όπου θα συναντηθούν με τους αγρότες του Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και κτηνοτρόφους, καθώς και με τη συμμετοχή και αγροτών και κτηνοτρόφων από την περιοχή της Ελασσόνας – Τσαριτσάνης για τη διεκδίκηση δυναμικά και αγωνιστικά των δίκαιων αιτημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης επαναλήφθηκαν τα αιτήματα των αγροτών των μπλόκων όπως:

-Κατάργηση της φορολογίας στο κρασί και να παραμείνει το καθεστώς διημέρων στο τσίπουρο ως έχει.

Επίσης κοινή ήταν η διαπίστωση ότι για την αύξηση και την παραπέρα όξυνση των αγροτικών προβλημάτων ευθύνονται:

*Τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές.

Μέτρα όπως:

* Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022.

* Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια), ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν, ή όχι εισόδημα και πόσο.

* Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που επιβάλλονται, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής.

* Η επιβολή πρόσθετου τέλους -το ονομάζουν «περιβαλλοντικό»

-στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

* Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.

Και, βεβαίως, οι αγρότες θα υποστούμε και όλα τα άλλα δυσβάστακτα μέτρα που περιέχει το τρίτο μνημόνιο μεγάλες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, κλπ που πλήττουν άγρια το ήδη πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο του λαού.

Επίσης ζητούνται:

- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών εξ αιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία.

- Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς για τον παγετό στις 26 Μαρτίου 2016. Ανεμοθύελλα, χαλάζι, βροχή που έπληξε τις περιοχές.

- Αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνει τον παραγωγό στο 100% της ζημιάς και στην παραγωγή και στο κεφάλαιο κ.α.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass