ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ:

«Ναι» σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό

* Αρκεί να έχει ουσιαστικό και όχι μόνο …φωτογραφικό ενδιαφέρον

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2017 14:43

Ποικίλα συναισθήματα στον αγροτικό αλλά και κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας από το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» και την επιθυμία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Λάρισα μέσα στον Ιανουάριο και μάλιστα πριν τα μπλόκα των αγροτών όπου θα συμμετέχουν και οι κτηνοτρόφοι.

Στην πρόσκληση – πρόκληση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, πώς θα απαντήσουν άραγε οι κτηνοτρόφοι;

Η «Ε» επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκο Παλάσκα, ο οποίος μεταφέροντας και τις απόψεις των συναδέλφων του από τον νομό Λάρισας αλλά και σε πανθεσσαλικό επίπεδο επεσήμανε τη στάση που θα κρατήσει ο κτηνοτροφικός κόσμος αλλά και η Ομοσπονδία ειδικότερα, αν πριν τις όποιες κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων ο πρωθυπουργός ζητήσει συνάντηση μαζί τους.

Επίσης ο κ. Παλάσκας απαντά αν η Ομοσπονδία έχει κάποιο πλάνο στην περίπτωση που εκπρόσωποί της συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τι θα του έλεγαν σ΄ αυτή τη συνάντηση.

«Εάν ο κ. Τσίπρας μας καλέσει σε συνάντηση, σημειώνει ο κ. Παλάσκας, βεβαίως και θα ανταποκριθούμε, ως Ομοσπονδία. Στη συνάντηση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσει ο πρωθυπουργός από πρώτο χέρι τα αιτήματά μας. Θα πάμε με θετική διάθεση ανεξάρτητα αν στο τέλος βρεθεί κοινή συνιστώσα ή όχι, ελπίζοντας βέβαια το πρώτο».

Σε μία τέτοια συνάντηση η Ομοσπονδία και ο κ. Παλάσκας θα θέσουν το μεγάλο θέμα της ασφάλισης και φορολόγησης, γιατί όπως έχει επισημανθεί και παλιότερα και στον αρμόδιο υπουργό αλλά και σε άλλες συναντήσεις ότι τα κέρδη που παρουσιάζονται από τους κτηνοτρόφους και ιδιαίτερα από τους αιγοπροβατοτρόφους δεν είναι πραγματικά αλλά εικονικά.

Οι λόγοι που είναι εικονικά σημειώνει πως είναι:

- Σε μια κτηνοτροφική εκμετάλλευση παραδείγματος χάρη, 200 αιγοπροβάτων ασχολούνται τουλάχιστον τρία άτομα της οικογένειας με αποτέλεσμα η φορολογία να γίνεται από 0 ευρώ, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη η προσωπική εργασία των τριών ανθρώπων της οικογένειας που ασχολούνται.

- Εάν η εκμετάλλευση είναι σε μεγαλύτερο αριθμό ζώων και χρειάζεται προσωπικό σημειώνεται ότι από τους εργάτες κανένας δεν επιθυμεί να δουλέψει ως εργάτης – κτηνοτρόφος. Αναγκαστικά πολλοί κτηνοτρόφοι στρέφονται στη μαύρη εργασία και κυρίως σε μετανάστες.

- Και ο κ. Παλάσκας καταλήγει με έμφαση: « Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί στην κυβέρνηση γνωρίζουν τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας. Θα δεχτούμε να συναντηθούμε μαζί του όταν έρθει στη Λάρισα εφόσον μας καλέσει. Αλλά σε μία τέτοια συνάντηση καλό θα είναι και εκείνος προσωπικά ως πρωθυπουργός της χώρας να μην καλέσει μία συνάντηση μόνο για το θεαθήναι αλλά να έχει κι εκείνος εναλλακτικές προτάσεις που θα είναι αν όχι ίδιες με τις δικές μας να πλησιάζουν στα αιτήματά μας. Αλλιώς θα είναι μία συνάντηση που θα έχει μόνο …φωτογραφικό ενδιαφέρον», καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass