Πλήθος κόσμου στην έκθεση για τον «Daniel»

* ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2024 12:15

Μεγάλη επισκεψιμότητα παρουσιάζει η έκθεση φωτογραφίας των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ για τον «Daniel».

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ε.Ε. του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας επισκέφτηκαν την έκθεση, περιηγήθηκαν και συζήτησαν την καταστροφική πλημμύρα, τις εμπειρίες τους και την επικαιρότητα των προβλημάτων που ακόμη αναζητούν τη λύση τους έναν χρόνο μετά.
Το 12ο Γυμνάσιο της Λάρισας με μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες,  και τον γυμνασιάρχη, κ. Αλέξη Καλέση, αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση, συζήτησαν με τους φωτορεπόρτερ, έθεσαν ερωτήματα και προβληματίστηκαν, καθότι το ίδιο το Γυμνάσιο που βρίσκεται στα Ταμπάκικα (Αμπελόκηποι) δίπλα στο ποτάμι κινδύνεψε, όπως πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Μίλησαν και για τους κινδύνους και τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος του φωτορεπόρτερ και για την κοινωνική διάσταση της έκθεσης.
Ο διευθυντής, το προσωπικό και μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ-Έξοδος, η οποία χτυπήθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τον «Ντάνιελ», συζήτησαν με τους φωτορεπόρτερ για τις φωτογραφίες, αλλά και για το ίδιο το συλλογικό εγχείρημα της ομαδικής έκθεσης, αφού και οι ίδιοι καλούνται με συλλογική προσπάθεια και συλλογική δράση να επανεκκινήσουν τη θεραπευτική κοινότητα, επισκευάζοντας και ξαναφτιάχνοντας από το μηδέν τον χώρο της καθημερινότητάς τους, πλήρως ταυτισμένοι με τους πλημμυροπαθείς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των φωτορεπόρτερ: «Η έκθεση των δυνατών εικόνων των φωτορεπόρτερ από τον «Daniel», που έπληξε όλη τη Θεσσαλία, είναι δομημένη σε μια θεματική ενότητα και στέλνει πολλαπλά μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Αποτελεί κάτι παραπάνω από μια έκθεση εικόνων, μια ματιά από τα μέσα της φύσης, των ανθρώπων και του σφυγμού της κοινωνίας, χωρίς φτιασιδώματα και υπερβολές, με έναν ρεαλισμό, όπου η κάθε εικόνα συμπληρώνει την άλλη, δημιουργώντας μια αφήγηση, όπου ο κάθε επισκέπτης ή ταυτίζεται ή την προσαρμόζει στα δικά του βιώματα ταυτόχρονα και επαναφέρει τη συζήτηση και στο καίριο ζήτημα της εναρμόνισης της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass