Αυλαία για τον «Μύλο Παραστατικών Τεχνών 2024»

*Σήμερα με ανοιχτή συζήτηση και χορευτικό «τελετουργικό»

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2024 11:16

Με μεγάλο ενδιαφέρον και με τη ζεστή υποστήριξη του κοινού της Λάρισας συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Μύλος Παραστατικών Τεχνών 2024». Μετά τη συγκινητική και εμπνευστική βραδιά προβολής της ταινίας «Λώξη» και έχοντας ολοκληρώσει το διαγωνιστικό τμήμα προβολών ταινιών μικρού μήκους («Οι παραστατικές Τέχνες στην οθόνη-ΜπαρΤ on screen»), πλήθος κόσμου εντυπωσιάστηκε και χειροκρότησε την ιταλική ομάδα Underwasser για τη μυσταγωγική εμπειρία που προσέφερε με τη ζωντανή κινηματογραφική παράσταση θεάτρου σκιών «Μaze». Υποβλητικές σκηνές, σαν οπτικά ποιήματα, απεικόνισαν θραύσματα πολύτιμων και σημαντικών στιγμών μιας ζωής με την οικουμενική γλώσσα του οπτικού θεάτρου χωρίς λόγια παρά μόνο υπό τους ήχους ενός πρωτότυπου soundtrack.

Την Παρασκευή ξεκίνησε το Θεατροχορευτικό Εργαστήρι/παράσταση για εφήβους «Όνειρο Θερινής Νύχτας».
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο με δύο παραστάσεις χορού και μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από τις προκλήσεις και τους προβληματισμούς που αφορούν στον δημιουργικό τομέα. Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στη σκηνή Μπαλέτου το κοινό παρακολούθησε την παρουσίαση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος του χορευτικού residency με τη Βασιλική Μπαρά, ενώ σήμερα Κυριακή, στις 12 μ., οργανώνεται η ανοιχτή συζήτηση «Παράλληλος: Η καλλιτεχνική παραγωγή στην ελληνική περιφέρεια. Προκλήσεις και ευκαιρίες», με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και εκπροσώπων φορέων πολιτισμού.
Σήμερα το βράδυ, στις 9 μ.μ., έρχεται από την Αθήνα η ομάδα σύγχρονου χορού «Synthesis 748», για να παρουσιάσει στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου του Μύλου του Παππά το χορευτικό τελετουργικό «Natura Morta» (a dance less), ακολουθώντας μια αυξητική κλιμάκωση κινητικής έντασης σε μια πορεία από το πένθος στην κάθαρση. (Η παράσταση περιέχει σκηνές γυμνού).
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει στο μπαράκι του Μύλου το πάρτι λήξης του 11ου Φεστιβάλ «Μύλος Παραστατικών Τεχνών», με την ομάδα του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου, καλλιτέχνες και φίλες/-ους της διοργάνωσης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να το αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: mpart.gr.
H προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις (με συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ) συνεχίζεται καθημερινά 18.00-20.00 στην Connectiva, Βενιζέλου 133.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass