Χωρίς υπογραφή ο διευθυντής του ΔΩΛ

*«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΛΕΝΟΥΤΣΟ» ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2024 11:15

Ακέφαλο είναι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας αφού το Υπουργείο Πολιτισμού δεν «αναγνωρίζει» την υπογραφή του διευθυντή Χρήστου Λενούτσου και άρα τη «διεύθυνσή» του, αναφέρει στην «Ε» σήμερα ο μέχρι πρότινος διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Γιώργος Κουλιόπουλος, που σημειώνει ότι «για να αναγνωρίσει το Υπουργείο Πολιτισμού ως νέο διευθυντή τον κ. Χρήστο Λενούτσο, πρέπει να λάβει τη δική μου παραίτηση, πράγμα που δεν έχει».

Ο κ. Κουλιόπουλος αναφέρει ότι ο Δήμος Λαρισαίων επανέφερε τον Χρήστο Λενούτσο από την «πίσω πόρτα», βάζοντάς του συνεχώς τρικλοποδιές για όσο διάστημα ήταν αυτός διευθυντής του Ωδείου. Μάλιστα τονίζει ότι σύμφωνα με τον νόμο αυτός είναι ο διευθυντής του Ωδείου, έχοντας προσφύγει στα αρμόδια όργανα.
Κάνοντας μια αναδρομή και προσπαθώντας να εκθέσει τα γεγονότα με τη χρονική σειρά του ο κ. Γιώργος Κουλιόπουλος λέει πως «Πάμε στο 2022, ο Απόστολος Αλεξίου παραιτείται για να βγει στη σύνταξη και πρέπει να βρεθεί ο επόμενος διευθυντής. Στους βαθμούς που κρίνουν τον επόμενο διευθυντή προηγούμαι εγώ, αλλά επικαλούμενοι από τη Διεύθυνση του Ωδείου τον νόμο παρανόμως δεν γίνομαι εγώ διευθυντής. Προσφεύγω στην επιτροπή 152 της Αποκεντρωμένης και φυσικά δικαιώνομαι. Την ημέρα όμως που θα έβγαινε η απόφαση της αίτησης αναστολής, και συνακόλουθα η τοποθέτησή μου, δεν έγινε κατορθωτό επειδή έκαναν ασφαλιστικά μέτρα. Τα ασφαλιστικά μέτρα ενώ έπρεπε να βγούνε εντός 30 ημερών, πήγαμε στους 12 μήνες!
Τη διεύθυνση του Ωδείου την ανέλαβα στις 14 Ιουνίου του 2024, μετά και τη θετική εξέλιξη των ασφαλιστικών μέτρων. Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο είχα να διεκπεραιώσω μια σειρά από υποθέσεις του Ωδείου. Τα κατάφερα ενώ προσπαθούσαν να μου βάλουν τρικλοποδιές, κάτι που δεν σας κρύβω μου έκανε εντύπωση. Η τοποθέτησή μου όμως έγινε μόνο για 15 μέρες. Φυσικά θα έπρεπε να πάρω αναδρομικά προϋπηρεσία και μισθό, κάτι που δεν έγινε. Μετά μου κάνουν άλλη μία δεκαπενθήμερη παράταση και μετά άλλη μία. Οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου δε, έλεγαν ότι γιατί γίνεται αυτό το πράγμα, θα πρέπει να συμμορφωθεί ο Δήμος.
Κατά την τρίτη παράταση μου στέλνουν μέιλ ότι ανακαλείται η παράταση λόγω του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ωδείου που δημιουργείται και βάσει αυτού συστήνεται νέα διεύθυνση μουσικής εκπαίδευσης, κάτι που υπήρχε πάντα, από τη δημιουργία του Ωδείου!
Επαναφέρουν ξανά έτσι τον Χρήστο Λενούτσο από τον πίσω πόρτα» θα πει ο κ. Κουλιόπουλος, για να φτάσει εν συνεχεία ως το σήμερα. Θα πει ο Γιώργος Κουλιόπουλος «Ο Χρήστος Λενούτσος προσλήφθηκε στο Ωδείο ως πιανίστας, ήταν στο τμήμα εκπαίδευσης. Τον παίρνουν λοιπόν, και τον κάνουν υπάλληλο Φιλαρμονικής, το τμήμα όπως ξέρετε έχει μόνο κρουστά και πνευστά. Πιανίστα δεν έχει. Σε τρία λεπτά τον κάνουν προϊστάμενο Φιλαρμονικής, κι έπειτα τον επαναφέρουν στη θέση του διευθυντή. Η κίνηση αυτή πιστεύω εξόργισε τους εκτελεστές της Φιλαρμονικής.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν με μια απόφαση διοικητική του Δήμου ορίστηκε ο Χρήστος Λενούτσος διευθυντής του Ωδείου. Όταν όμως πήγε η απόφαση στο Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο τους είπε ότι χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση ότι ο Κουλιόπουλος παραιτείται… Εγώ αυτή τη στιγμή δεν είμαι στο γραφείο του διευθυντή, αλλά στην αίθουσά μου. Ετσι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας δεν έχει την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για τον νέο διευθυντή, και συνακόλουθα το Υπουργείο δεν αναγνωρίζει την υπογραφή του κ. Λενούτσου. Και ξέρετε θα πρέπει να γίνουν πράγματα γρήγορα για να προχωρήσει το έργο του Ωδείου, πολλά εκ των οποίων χρειάζονται την έγκριση του Υπουργείου. Ταλαιπωρούνται μαθητές, γονείς, αλλά και καθηγητές που ζούνε ένα είδος εργασιακής ομηρίας…» θα τονίσει ο κ. Γιώργος Κουλιόπουλος.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass