«Γαλότσες νούμερο 44»

*Μικρές, ανθρώπινες ιστορίες της Χριστίνας Μιχαηλίδου

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2024 12:21

Το βιβλίο «Γαλότσες νούμερο 44» της Χριστίνας Μιχαηλίδου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιωλκός» αποτελείται από 27 μικρές ιστορίες που έχουν ως κοινό άξονα τη διεισδυτική ματιά στο ανθρώπινο βίωμα.

Γιατί η Λαμπρινή σέρνει τα βήματά της μέσα σε τεράστιες ανδρικές γαλότσες; Με ποιον τρόπο θα εκδικηθεί η Αγγέλω τους άντρες του χωριού για την έλλειψη στοργής; Τι έλεγε το μήνυμα που διάβασε η Μαιρούλα στο κινητό του Γρηγόρη; Θα καταφέρει ο Ανδρέας να σώσει τη γάτα του; Θα προλάβει η Σοφία να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύζυγο της;
Οι ηρωίδες και οι ήρωες του βιβλίου, η Λαμπρινή, η Αγγέλω, η Μαιρούλα, ο Ανδρέας, η Σοφούλα, είναι πρόσωπα οικεία, πρόσωπα της διπλανής πόρτας, άνθρωποι που έζησαν σε παλαιότερες εποχές και άνθρωποι του σήμερα που έχουν να αντιμετωπίσουν σύγχρονα προβλήματα, άνθρωποι της επαρχίας και του χωριού, άνθρωποι της πόλης. Όμως, σε όποιον χώρο ή χρόνο κι αν έζησαν, έχουν κοινά χαρακτηριστικά και βιώματα. Είναι άνθρωποι που συγκρούονται με τα κοινωνικά στερεότυπα ή υποτάσσονται σε αυτά, που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο ή παραιτούνται στη μοίρα τους, θυσιάζουν, προδίδουν και προδίδονται, αγαπούν και μισούν. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι άνθρωποι που δε χωράνε πουθενά, άντρες και γυναίκες που ματώνουν, προσπαθώντας να στριμώξουν τις ζωές τους μέσα σε προαιώνια καλούπια για να γίνουν αποδεκτοί.
Με γραφή απλή, ζωντανή και παραστατική, η συγγραφέας επικοινωνεί άμεσα με τον αναγνώστη και τον χρήζει κοινωνό στα δρώμενα της κάθε ιστορίας. Αλήθεια και μύθος συμπλέουν και γεννούν 27 μικρές, αυτοτελείς ιστορίες που έχεις ακούσει ή έχεις βιώσει, γιατί τελικά η ζωή τροφοδοτεί και την πιο παράδοξη φαντασία…
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ
«ΤΟ ΜΕΤΑΞΩΤΟ»
«Κανέναν δεν πείραζε η Αγγέλω, μόνο τα γέλια της που ξεσπούσαν αλλόκοτα, κάποια καλοκαιρινά μεσημέρια, ξελιγωμένη από αόρατα χάδια και φιλιά, τάραζαν το ραχάτι τους και τους ενοχλούσαν. Οι σπουδαγμένοι του χωριού την αποκαλούσαν γραφική φιγούρα και μειδιάζοντας κουνούσαν το κεφάλι σε κάθε χαιρετισμό της. Οι υπόλοιποι άντρες δε σήκωναν το κεφάλι από το τάβλι - σαν μην υπήρχε. Κι όμως, οι περισσότεροι την ήξεραν καλά από τα μικράτα τους, γιατί η Αγγέλω κουβαλούσε μια βαριά προίκα….».
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στο e-shop των εκδόσεων «Ιωλκός» https://iolcos.gr/eshop/titlos/galotses-noymero-44/ ή σε όλα τα βιβλιοπωλεία με παραγγελία.
Βιογραφικο σημειωμα συγγραφεως
H Χριστίνα Μιχαηλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Καρδίτσα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο. Το 2021 ίδρυσε την εταιρεία «Ένδον» Συμβουλευτική Εκπαίδευσης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Σπουδάζει Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνική Συγγραφή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, σε βιβλία συλλογικής έκδοσης κι έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Είναι αρχισυντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό Maxmag. Έχει εκδώσει το παραμύθι «Ο Σκοταδούλης και ο μανδύας της νύχτας», «Οσελότος» (2021) και τη συλλογή διηγημάτων «Γαλότσες νούμερο 44», Ιωλκός (2024).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass