Οι θέσεις ΑΣΕ και Εμπορικής Συμμαχίας για το προεδρείο του ΕΣΛ

• Κριτική στην παράταξη Χ. Παπαδόπουλου * Τι αναφέρουν ανακοινώσεις τους

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2024 11:10

Τις θέσεις τους για τη συγκρότηση του νεοεκλεγέντος ΔΣ του Εμπορικού συλλόγου, παρουσιάζουν με χθεσινές ανακοινώσεις τους η Αγωνιστική συνεργασία Εμπόρων και η Εμπορική Συμμαχία.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΑΣΕ- την οποία υπογράφουν οι ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΚΑΡΑΤΕΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΑΓΗΣ-αναφέρεται:
Πάγια θέση της Αγωνιστικής Συνεργασίας στη συγκρότηση των προεδρείων των συλλογών είναι να γίνεται σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση, οι θέσεις δηλαδή του προεδρείου να καταλαμβάνονται από τις παρατάξεις με τη σειρά, ανάλογα με τη θέση που πήραν στις εκλογές, για να εκφραστεί η βούληση των εμπόρων που ψήφισαν και για να λειτουργήσει το σωματείο.
Η πρόταση αυτή κατατέθηκε ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα από τους εκπροσώπους της ΑΣΕ στην πρώτη και την δεύτερη συνεδρίαση, του 9μελούς Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου με θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα, πρόταση που έγινε αποδεκτή, από την πλειοψηφία των Μελών στο Δ.Σ. όπως και αφέθηκε κενή η θέση του Α αντιπροέδρου για να την πάρει η τρίτη εκλογικά δύναμη.
Οι παρατάξεις κατεβήκαμε στις εκλογές με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και διαφορετικές θέσεις, έτσι μας ψήφισαν οι συνάδελφοι και άρα το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να εκφραστεί και στη συγκρότηση του προεδρείου, αλλιώς δε σέβεται τη γνώμη της βάσης των εμπόρων. Η πρόταση για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων ήταν η μόνη πρόταση που εκφράζει με σαφήνεια τους συσχετισμούς δύναμης που αποφάσισαν οι συνάδελφοι, ανεξάρτητα από το αν είναι της αρεσκείας σε κάποια παράταξη ή όχι, και να διασφαλίσει τη λειτουργία του Συλλόγου.
Φαίνεται ότι η λογική της συντήρησης τεχνητών διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των συναδέλφων και μάλιστα στο επίπεδο του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου αποτελεί συνειδητή επιλογή τόσο του παλιού όσο και του «νέου» κυβερνητικού συνδικαλισμού. Όλοι αυτοί έχουν το θράσος να εγκαλούν την Αγωνιστική συνεργασία ,όταν μέλη τους είναι εκλεγμένοι με τον συνδυασμό Εμπόριο Ανάπτυξη (Συνδυασμός της Ν.Δ) στην ΕΣΣΕ και στην Ομοσπονδία Εμπορικών συλλογών Θεσσαλίας, που εκεί με την ψήφο τους πετάξανε απ’έξω την Αγωνιστική Συνεργασία από τα προεδρεία, στις προηγούμενες εκλογές. Ας θυμηθούνε ακόμα ότι τον Μάρτιο όλοι μαζί ψηφίσανε σαν αντιπρόσωποι τον διοικητικό απολογισμό, στο Συνέδριο της ΕΣΕΕ, που πλειοψηφεί ο Συνδυασμός Εμπόριο Ανάπτυξή και μόνο οι δυνάμεις της ΑΣΕ τον καταψηφίσανε και εξέφρασαν και την αντίθεση τους μέσα από όλες τις τοποθετήσεις τους.
Τόσα χρόνια και οι δυο συνδυασμοί, που ήταν και είναι ακόμα και σήμερα(Ομοσπονδία-ΕΣΕΕ)όλοι μαζί, καταψήφιζαν οποιαδήποτε πρόταση για αγώνα έβαζε η ΑΣΕ σε όλα τα διοικητικά συμβούλια και στην Λάρισα και στην Θεσσαλία και στην ΕΣΕΕ. Είναι πρόκληση να εγκαλούν την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων. Οι έμποροι της πόλης μας έχουνε μνήμη και ξέρουν πολύ καλά την στάση των συνδυασμών και των συνδικαλιστών τους όλα τα τελευταία χρόνια.
Πού ήταν οι διαφωνίες τους για το έγκλημα στα Τέμπη και την συμμετοχή των εμπόρων στις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις; Πού ήταν η διαφωνία για το φορολογικό και τους τρόπους που θα διεκδικήσουμε (πέρα από τις ακίνδυνες επιστολές), όταν έλαμψαν δια της απουσίας τους από όλα τα συλλαλητήρια που έγιναν στην πόλη μας. Είναι ντροπή να μιλάει η Εμπορική συμμαχία για «ασυνήθιστή συνεργασία», όταν όλα αυτά τα χρόνια οι συνδικαλιστές της στα όργανα που συμμετείχαν και συμμετέχουν, ψήφιζαν τα πάντα χωρίς διαφοροποίηση, τις Θέσεις που έχει ο συνδυασμός Εμπόριο Ανάπτυξη (αφού ήταν εκλεγμένοι με αυτόν) ακόμα και λίγους μήνες πριν τις εκλογές . Είναι συνυπεύθυνοι και οι δυο συνδυασμοί για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα των εμπόρων . Γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος , στην προσπάθεια τους να φτιάξουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δεν θα παλεύει, δεν θα διεκδικεί και θα κάθεται φρόνιμα στα τραπέζια του στημένου κοινωνικού διαλόγου, αυτό απέδειξαν μέχρι σήμερα με την στάση τους. Η διεκδίκηση ,η απαίτηση για ανακούφιση των μικρών εμπόρων είναι μακριά από τις επιδιώξεις και τις πρακτικές τους. Όλα αυτά τα χρόνια στις διοικήσεις που μετείχαν και τα δύο ψηφοδέλτια ,αφόπλισαν την δύναμη που μπορεί να έχει ένας σύλλογος. Παράλληλα συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εξαθλίωσή μας δίνοντας ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο χωρίς ο σύλλογος να μπει μπροστά για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας των α/α-μικρών εμπόρων.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ που με την ψήφο των συναδέλφων εξέλεξε 3 μέλη στο ΔΣ της Ε.Σ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που μας τσακίζει καθημερινά. Καλούμε κάθε συνάδελφο έμπορο να καταδικάσει με την ψήφο του (σε όλες τις επερχόμενες εκλογές στους συλλόγους ,στα επιμελητήρια) τις δυνάμεις και τους Συνδυασμούς που με την στάση προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στο κίνημα των α/α -εμπόρων για να είναι αρεστοί στις κυβερνήσεις και τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν . Να είναι σίγουροι ότι τα σχέδιά τους δεν θα πετύχουν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ανακοίνωση της Εμπορικής Συμμαχίας- που υπογράφουν οι
Λευτέρης Δημοβέλης και Θανάσης Γιαννακόπουλος- αναφέρει:
Με την εκλογή του προεδρείου ολοκληρώθηκε ο εκλογικός κύκλος για τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας. Ως Εμπορική Συμμαχία ευθύς εξαρχής είχαμε δηλώσει κατά την πρώτη σύγκληση του νέου ΔΣ, ότι δεν θα συμμετείχαμε σε κανένα σχήμα Προεδρείου στο οποίο επικεφαλής θα ήταν υποψήφιος του συνδυασμού «Εμπόριο Ανάπτυξη», καθώς θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός που και στην προηγούμενη θητεία βρέθηκε στη διοίκηση του φορέα, δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των συναδέλφων. Άλλωστε, γι αυτόν το λόγο συγκροτήσαμε τον συνδυασμό μας και διεκδικήσαμε την ψήφο των συναδέλφων.
Ως εκ τούτου, η πρόταση για διαπαραταξιακό προεδρείο εκ μέρους των άλλων δύο παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου μας βρήκε αντίθετους. Η προσπάθεια για την επιβολή του μέσω ψηφοφορίας μάλλον περισσότερο έγινε, ώστε να λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ στην ομολογουμένως ασυνήθιστη συνεργασία σε ότι αφορά στις θέσεις και απόψεις των δύο συνεργαζόμενων, πλέον, παρατάξεων διαχρονικά. Να επισημάνουμε πως πουθενά στο καταστατικό του συλλόγου δεν προβλέπεται ψηφοφορία για τη συγκρότηση ή μη διαπαραταξιακού προεδρείου. Για μας η συμμετοχή στη διοίκηση είναι αποτέλεσμα προγραμματικών συγκλήσεων κι όχι διαμοιρασμός αξιωμάτων, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Πιστοί και αμετακίνητοι στις θέσεις μας θέσαμε υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου και μόνο. Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Παπαδόπουλος με 7 ψήφους από τις παρατάξεις «Εμπόριο Ανάπτυξη» και «Αγωνιστική Συνεργασία». Συγχαίρουμε τον κ. Παπαδόπουλο και του ευχόμαστε ειλικρινά καλή θητεία προς όφελος του εμπορικού κόσμου της Λάρισας.
Ως Εμπορική Συμμαχία στηρίξαμε μόνο τις υποψηφιότητες της « Αγωνιστικής Συνεργασίας» για τις θέσεις στις οποίες τα μέλη της έθεσαν υποψηφιότητα, εκτιμώντας τη στάση της ως παράταξης τα προηγούμενα χρόνια σε ό,τι αφορά στα προβλήματα των συναδέλφων, αν και αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον δρόμο που επέλεξαν στην τελική διαδικασία εκλογής Προεδρείου.
Για την επόμενη μέρα δηλώνουμε πως θα είμαστε δυναμικά και μαχητικά στο πλευρό των συναδέλφων με θέσεις, προτάσεις και διεκδικήσεις. Θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και δράση που θα γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, εντός κι εκτός Διοικητικού Συμβουλίου με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε εδώ, μαζί και δίπλα σε κάθε συνάδελφο μικροέμπορο, μικροεπιχειρηματία και αυτοαπασχολούμενο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass