Εργασία μεταναστών μέσω «Ηλιος» στη Θεσσαλία

* Με χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ * «Η εργασία βασική πτυχή για την κοινωνική ένταξη» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ανδριάνα Κομήτσα

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2025 13:11

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος «Helios (Ήλιος) - Ολοκληρωμένες δράσεις υπηκόων τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας», το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ - ΕΚΤ, παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη, κ. Δημήτρη Κουρέτα.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην Αθήνα. Η δράση «HELIOS+» υλοποιείται στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ένταξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και αποσκοπεί στην υποστήριξη της ένταξης πολιτών τρίτων χωρών στην κοινωνικοοικονομική ζωή και την αγορά εργασίας όλων των Περιφερειών της χώρας.

Για τη Θεσσαλία ο προϋπολογισμός της σχετικής Πράξης ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ και οι πόροι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Τελικός δικαιούχος του προγράμματος είναι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), που έχει την ευθύνη να συντονίσει και να υλοποιήσει τις ενέργειες του «Helios+», προσφέροντας υπηρεσίες για έως και 18 μήνες στους ωφελούμενους.
Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν την εργασιακή συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση, παρακολούθηση ένταξης, γλωσσική εκπαίδευση, στεγαστική υποστήριξη και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής για τους ωφελούμενους. Η Πράξη θα λειτουργήσει ένα Κέντρο «Helios+» στη Θεσσαλία και θα εφαρμόσει ευαισθητοποίηση και κοινωνική προώθηση, με σκοπό την ενίσχυση της αυτονομίας των ωφελούμενων και την προώθηση της ένταξής τους στην τοπική κοινωνία και αγορά. Στο περιθώριο της εκδήλωσης η κ. Κομήτσα αντάλλαξε απόψεις με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με την υλοποίηση του «Helios+», διατρανώνοντας την ανάγκη για αγαστή συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων (ΔΟΜ, Ε.Υ.ΣΥ.Δ.-Μ.Ε.Υ., ΚΕΜ, Περιφέρειες κ.ά.), με στόχο το αμφίδρομο όφελος για τις τοπικές κοινωνίες και τους ίδιους τους ωφελούμενους. Μάλιστα, σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε σχετικά τα εξής:
«Στη Θεσσαλία, όπως και σε άλλες περιοχές, διαπιστώνεται μία πολύ μεγάλη ανάγκη για ανειδίκευτους (και όχι μόνο) εργάτες, τόσο στην πρωτογενή παραγωγή όσο και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις. Θεωρώ ότι η εργασία αποτελεί βασική πτυχή για την επιτυχία της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων του «Helios+». Οπότε πρέπει να κατευθύνουμε την πρακτική άσκηση και την εργασία των ωφελουμένων στους εν λόγω τομείς ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τους αγρότες, αλλά και τις επιχειρήσεις μας. Είναι κάτι το οποίο θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, με στόχο το μέγιστο θετικό κοινωνικό αποτύπωμα από την υλοποίηση του προγράμματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass