Αποζημίωση για αποκλειστικές και την ημέρα

*ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2024 13:26

«Τα λίγα μεροκάματα που υπάρχουν και οι συνάδελφοι αναγκάζονται να μπαίνουν σε συνεχόμενες ρυθμίσεις στο ΙΚΑ που έρχονται και ξαναέρχονται και αναγκάζονται να πληρώνουν πάρα πολλούς τόκους» αναφέρθηκαν ως κορωνίδα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αποκλειστικές νοσοκόμες του Nομού Λάρισας στην απολογιστική γενική συνέλευση του Σωματείου Νοσοκόμων – Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης – 5ης ΥΠΕ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή του Σωματείου στην πανεργατική απεργία της 20ής Νοεμβρίου, με την πρόεδρο κ. Βικτωρία να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Πολλά τα προβλήματα και τα βασικά που αντιμετωπίζουμε είναι τα λίγα μεροκάματα που υπάρχουν, οι συνάδελφοι αναγκάζονται έτσι να μπαίνουν σε συνεχόμενες ρυθμίσεις στο ΙΚΑ που έρχονται και ξαναέρχονται και αναγκάζονται να πληρώνουν πάρα πολλούς τόκους. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αποζημιώνονται οι ασθενείς για τις υπηρεσίες μας και την ημέρα, ενώ η αποζημίωση των ασθενών είναι μόνο για τα βράδια και ανέρχεται τις καθημερινές στα 30 ευρώ και 45 ευρώ στις αργίες. Εμείς ζητάμε να αποζημιώνονται και την ημέρα. Προτεραιότητά μας είναι ο ασθενής και με άξονα αυτόν κινούμαστε, πρέπει να πληρώνεται και την ημέρα ώστε να μπορεί να υποστηρίξει αποκλειστική νοσοκόμα περισσότερες ημέρες και ώρες.
Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, η χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας αποζημιώνεται συνολικά μέχρι 12 νύχτες». Σε άλλο σημείο δε, η κ. Βασιλείου τόνισε ότι:­ «Η Λάρισα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα γιατί ο κόσμος έχει μειωμένα έσοδα, η ακρίβεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, οπότε πλέον η αποκλειστική νοσοκόμα θεωρείται ως είδος πολυτέλειας».
Τέλος, ορίστηκε και η ημερομηνία των εκλογών του σωματείου που θα γίνουν στις 29 Οκτωβρίου.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass