Μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς

* ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΣΤΗΝ 22η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ * ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2024 13:55

Της Νατάσας Πολυγένη

«Η αιμοδοσία είναι η ύψιστη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης.

Με μια φιάλη αίματος ένας συνάνθρωπός μας κερδίζει τη ζωή. Με τη Λαμπαδηδρομία μεταφέρουμε τη Φλόγα της Αγάπης στη Λάρισα, συμμετέχουμε στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης, τιμώντας τους εθελοντές αιμοδότες και τους συλλόγους για την προσφορά τους, την προσπάθεια και το έργο τους. Οι ανάγκες σε αίμα είναι διαρκείς και ευθύνη όλων μας είναι να υπάρχουν επαρκή αποθέματα για όσους το χρειαστούν. Χρέος και ευθύνη όλων μας είναι όλοι μας για όσο μπορούμε και όσοι μπορούμε να είμαστε σε σταθερή βάση αιμοδότες. Κανείς δεν ξέρει πότε θα το χρειαστεί. Είναι δώρο ζωής». Τα παραπάνω τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης στη Λάρισα στο πλαίσιο της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, σε διάφορες πόλεις.
Οι δρομείς που συμμετείχαν στη χθεσινή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησαν από το Κηποθέατρο Αλκαζάρ και η πομπή πέρασε από την οδό Βενιζέλου, το Αρχαίο Θέατρο και τον πεζόδρομο της οδού Παπαναστασίου, για να καταλήξει στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Φορώντας λευκές μπλούζες και κρατώντας κόκκινα μπαλόνια οι εθελοντές και οι φορείς που συμμετείχαν, έστειλαν μηνύματα ελπίδας, κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Φαλάνης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) κ. Ειρήνη Μάνη, χαιρέτισε την εκδήλωση και καλωσόρισε τη Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται που πέρασε για πρώτη φορά από τη Λάρισα και σε διάστημα τριών μηνών περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία που φέτος είναι η Σπάρτη.
 Η 22η εθελοντική αιμοδοσία έχει πατρίδα κάθε γωνιά της χώρας μας. Στις 18 Οκτωβρίου θα καταλήξει στη Σπάρτη. Είναι μια φλόγα ιερή που εκπέμπει αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο. Όλοι μαζί μπορούμε να χαρίσουμε την ελπίδα και τα χαμόγελα. Αυτός είναι ο σκοπός του εθελοντικού κινήματος» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας, την τεράστια προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών, αλλά και τη συμβολή των δύο τμημάτων αιμοδοσίας των νοσοκομείων της πόλης μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Σουλούκος, ο διευθυντής Αιμοδοσίας -Αιματολογικού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Ναούμ Σταμπουλτζής, η επίκουρη καθηγήτρια Αιματολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κ. Ελένη Γεωργιάδου, ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης και ο διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας Γρηγόρης Βλαχάκης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας. Να σημειωθεί ότι η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, καθώς και με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass