Χαμόγελα για το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας

*ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2024 14:21

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων με την επιτυχημένη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Νεολαίας, καθώς όπως επισημαίνει σε απολογιστική ανακοίνωσή του κατά τη διάρκεια του τριημέρου, η Κεντρική πλατεία της Λάρισας μετατράπηκε σε έναν δυναμικό χώρο δράσεων, συζητήσεων και διασκέδασης, με τη νεολαία της πόλης να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα και την πρόθεση για σοβαρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις από την πλευρά του κράτους για τα ζητήματα που αφορούν τους νέους. Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέφερε μεταξύ άλλων τη σημασία της ενδυνάμωσης των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων για τη λήψη αποφάσεων ειδικά στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης.
Ιδιαίτερη αναφορά στον απολογισμό γίνεται και στην παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Θ. Μαμάκου σχετικά με την υλοποίηση του μεγάλου στόχου για να αποκτήσει η πόλη μας, επιτέλους, ένα Κέντρο Νεολαίας ευρωπαϊκών προδιαγραφών, δηλώνοντας ότι «η διεκδίκηση της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2025, για τη Λάρισα, αποτελεί ένα γεγονός ορόσημο για την πόλη μας, φέρνοντας στο προσκήνιο την αξία της νεολαίας ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και προόδου».
Εκτός των ανοιχτών συζητήσεων στην Κεντρική πλατεία οι παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ περιλάμβαναν θεματικά workshop και κοινωνικές παρεμβάσεις από τους ακόλουθους φορείς της πόλης, Innovation Hive, Εκδόσεις Πρεβέντη, Κέντρο Πρόληψης- Εργαστήρι Ζωής, Σύλλογος Καρκινοπαθών, ΚΕΛΕ, Joist, ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΔΑΠ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Κ.Δ.Β.Μ. Καινοτομία, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ και Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, μέσα από τις οποίες δόθηκε στους νέους της Λάρισας μια εξαιρετική ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς. Ακόμη, παρουσιάστηκε το Project: Υδάτινες Στρατηγικές για τη Θεσσαλία «Ε-Falania», από την Ομάδα Ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης.
Η ψυχαγωγία δεν έλειψε καθώς οι GREG & TOSHI βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία με την υποστήριξη του Aegean College και διασκέδασαν το κοινό με το DJ Set τους, ενώ η MARSEAUX και ο SICARIO έδωσαν μια αξέχαστη συναυλία. Το παραδοσιακό γλέντι με τους Βλάμηδες προσέφερε στιγμές διασκέδασης, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το τριήμερο αυτό.
 Οι νέοι της πόλης, τονίζεται στον απολογισμό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δυναμικά, ενώ παράλληλα έγινε η πρώτη προσπάθεια το Φεστιβάλ Νεολαίας να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του zerowaste, καθώς η καμπάνια ενημέρωσης του κοινού έγινε αποκλειστικά μέσω social media, περιορίζοντας το περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass