Ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - 24»

*ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2024 13:41

Ολοκληρώθηκε χθες η μεγάλης κλίμακας Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-24», που διεξήχθη από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευρεία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και του πολιτικού τομέα και είχε σκοπό την εξέταση και δοκιμή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων.
Στο πλαίσιο διεξαγωγής της άσκησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΕΘΚΕΠΙΧ), καθώς επίσης και τα Κέντρα Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) των Μειζόνων Διοικήσεων που συμμετείχαν σε αυτήν (1η Στρατιά, Αρχηγείο Στόλου, Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, Διοίκηση Ειδικού Πολέμου).
Παράλληλα με την ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-24» διεξήχθη και η ΤΑΑΣ «ΑΝΤΙΟΧΟΣ-24», η οποία αποτελεί άσκηση πολιτικού τομέα μεγάλης κλίμακας με συμμετοχή των Δομών Παλλαϊκής Άμυνας - Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ - ΠΣΕΑ) και των Γενικών Επιτελείων των Ε.Δ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass