Εκδήλωση μνήμης για τον Αντιστράτηγο Σωτ. Τσιώνο

*ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2024 14:05

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Αντιστράτηγο Τσιώνο Σωτήριο, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, πραγματοποιήθηκε στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στον ναό της Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού, ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ Λ/γού ε.α. Στέφου Γεωργίου, για τη δράση του τιμώμενου ήρωα.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Υπ/τγος ε.α. Τζίτζικας Κων/νος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου της τάξεως 1968 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, συμμαθητής του πεσόντα ήρωα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η βράβευση της αριστούχας μαθήτριας του Λυκείου Καλλιθέας – Κοκκινοπηλού, με το βραβείο «Δεν ξεχνώ», που θεσπίστηκε από την ΕΑΑΣ στη μνήμη του ήρωα Αντιστράτηγου Τσιώνου Σωτήριου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τέλεση τρισάγιου στο μνήμα του πεσόντα ήρωα και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του χωριού από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Στεφάνι κατέθεσαν, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αποστόλου Βαγγέλης, εκ μέρους του Δήμου Ελασσόνας ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ Οδοποιίας κ. Παλάσκας Νικόλαος, εκ μέρους του Ανωτάτου Διοικητού Φρουράς Λάρισας ο Σ/χης (ΔΒ) κ. Σιαμέτης Δημήτριος, εκ μέρους του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κόμματος «ΝΙΚΗ» και βουλευτού Λάρισας κ. Ρούντα Γεωργίου, ο κ. Κουτσιόπουλος Χρήστος, επίσης κατέθεσαν στεφάνη ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας Λ/γός ε.α. Στέφος Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Λάρισας Σ/μγός ε.α. Παπαδόπουλος Βασίλειος, εκ μέρους του Συνδέσμου Τάξεως ΣΣΕ 68 ο Υ/πτγος ε.α. Τζίτζικας Κων/νος, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων ο πρόεδρος Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Λάρισας κ. Νικολακούλης Ευριπίδης, εκ μέρους του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κοκκινοπλητών ο κ. Ζιακούλης Σωτήριος, εκ μέρους του Συλλόγου Κοκκινοπλητών Θεσ/νίκης “Ο Ολυμπος” ο κ. Κατσαβάκης Χρήστος, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κοκκινοπηλού «Αγιος Αθανάσιος» κ. Ζιακούλης Σωτήριος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Πιερίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κ. Θωμάς Σιάτρας, εκ μέρους του Συλλόγου Κοκκινοπλητών Πιερίας-Κατερίνης «Ο Ολυμπος» κ. Κατσιμπούρας Ηλίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με μέριμνα της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass