«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει ηγεσία για να νικήσει τη ΝΔ»

* Τόνισε από τη Λάρισα ο Παύλος Γερουλάνος * Στόχος να ψηφίσουν περισσότεροι από τους 5.500 Λαρισαίους που ψήφισαν το 2021 * Πού θα στηθούν κάλπες την ερχόμενη Κυριακή

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2024 14:20

«Για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές πρέπει να αλλάξει ηγεσία» τόνισε χθες από τη Λάρισα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε συγκέντρωση που έγινε χθες βράδυ στο Χατζηγιάννειο παρουσία πλήθους Λαρισαίων.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Γιάν. Μαλάκος, ενώ στην υποψηφιότητα Γερουλάνου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, για να τονίσει μεταξύ άλλων πως «είναι μια από αυτές τις εποχές που ολόκληρη η κοινωνία καταλαβαίνει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει έναν κομβικό ρόλο στις εξελίξεις, όπως άλλωστε έκανε πάντα στις κρίσιμες περιόδους της χώρας.
Σ’ αυτή την κρίσιμη φάση η κοινωνία χρειάζεται ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό. Μια προοδευτική παράταξη που δεν είναι μόνο αντίβαρο, αλλά εκπληρώνει τον ιστορικό της ρόλο ως εγγυήτρια της ομαλότητας και της προόδου της χώρας. Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν είναι απομεινάρι των ένδοξων εποχών του, αλλά ο πυρήνας της παραγωγής πολιτικής του σήμερα και του αύριο. Αυτό το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί ο Παύλος Γερουλάνος».
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Γερουλάνος μεταξύ άλλων τόνισε πως «από κόμμα των παρεών και των κολλητών το ΠΑΣΟΚ να γίνει κόμμα όλων των στελεχών και των πολιτών. Κόμμα του οποίου ο Πρόεδρος μπορεί να λέει, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, «δεν έχω κομματική παρέα, δεν έχω δική μου «ομάδα», έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες με όποιον και όποια θέλει να προσφέρει».
Απέναντι στον «μονόδρομο», όπως παρουσιάζει την πολιτική της των ανισοτήτων και του υπερσυγκεντρωτισμού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να έχει το σχέδιο και να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πει «υπάρχει άλλος δρόμος, ώστε να νιώσει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ότι δεν παλεύει πια μόνος».
Ειδικά για το πολιτικό του σχέδιο, την «Αναγέννηση», που αφορά άμεσα ολόκληρη τη Θεσσαλία, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε πως «την πολιτική μου πρόταση, δεν την έγραψε άλλος, δεν γράφτηκε στο πόδι, το καλοκαίρι λόγω της υποψηφιότητάς μου, είναι ένα σχέδιο που παρουσίασα πριν επτά χρόνια και επικαιροποιώ συνεχώς».
Μιλώντας για «τον πυρήνα της Αναγέννησης που είναι απλός αλλά ριζοσπαστικός» υποστήριξε ότι «είναι απαραίτητο να σπάσουμε τον υπερσυγκεντρωτισμό του Μεγάρου Μαξίμου και του κεντρικού κράτος. Υπερσυγκεντρωτισμός που στοιχίζει κάθε μέρα στη Θεσσαλία με τα συνεχή προβλήματα στο σχέδιο αποκατάστασης μετά την περσινή θεομηνία, δίνοντας εξουσία, πόρους και ευθύνη στις τοπικές κοινωνίες και φορείς κοντά στον πολίτη. Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνουμε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, να δώσουμε πνοή σε κάθε γωνιά της ελληνικής περιφέρειας που ερημώνει, και να διανείμουμε τον πλούτο που παράγεται δίκαια, πατάσσοντας τις ανισότητες» κατέληξε ο κ. Γερουλάνος, αναλύοντας το πολιτικό σχέδιο για την «αναγέννηση».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ
ΑΠΟ 5.500 ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 6 Οκτωβρίου, στον νομό Λάρισας κάλπες θα στηθούν σε Λάρισα (4ο Λύκειο), Αγιά, Στόμιο, Μελιβοία, Νίκαια, Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Δαμάσι, Μακρυχώρι, Πυργετό, Φάρσαλα, Ελασσόνα, Σαραντάπορο και Καλλιθέα. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα. Τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ απευθύνουν έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες, εκτιμώντας ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που θα μετάσχουν στη διαδικασία θα ξεπεράσουν τους 5.500 Λαρισαίους που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2021 πάλι για ανάδειξη νέου προέδρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass