«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Θεσσαλία και τη Λάρισα»

* Τόνισε από το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη * Πρόταση να επιλεγεί η Λάρισα για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2024 13:20

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Θεσσαλία και τη Λάρισα. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κομμάτι των νέων.

Θα εντάσσουμε πάντα σε τέτοια προγράμματα τη Λάρισα για καινούργια ΚΔΑΠ, βρεφονηπιακούς σταθμούς και προγράμματα για νέους γονείς» τόνισε από το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.
Η κ. Ζαχαράκη πλαισιωμένη από τον δήμαρχο Λαρισαίων Αθαν. Μαμάκο την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Γαλλιού και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων Αλέξανδρο Τσάτσο ξεναγήθηκε στα περίπτερα του φεστιβάλ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, για να δηλώσει πως «το Συμβούλιο Νεολαίας της Λάρισας πάλι μας εξέπληξε θετικά, με την αμέριστη στήριξη του δημάρχου», για να διευκρινίσει πως τα μέλη του Συμβουλίου «θέλησαν να κάνουν ένα Φεστιβάλ που δεν είναι απλά μια επανάληψη συμβολικών πράξεων αλλά εντάσσεται σε ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα πρωτοβουλιών».
Στις δηλώσεις της η κ. Ζαχαράκη σημείωσε την ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων από το κράτος προς όφελος της νεολαίας, για να αναφερθεί στην πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας.
Με τον κ. Μαμάκο να σημειώνει πως «έχω ενισχύσει από την πρώτη στιγμή τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Η βοήθεια του Δήμου είναι εντελώς ελεύθερη, τα παιδιά λειτουργούν πλήρως ανεξάρτητα και οι προτάσεις που καταθέτουν κάθε φορά έχουν ενδιαφέρον, δείχνουν ότι θέλουν να ασχοληθούν με τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους και την κοινωνία».
Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και τον δήμαρχο Λαρισαίων Αθανάσιο Μαμάκο. Ο κ. Τσάτσος ανοίγοντας τη συζήτηση τόνισε πως «ολοκληρώνεται και η διαβούλευση για την υποβολή της πρότασής μας στην Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025. Μέσα από όλη τη διαδικασία της διαβούλευσης διατυπώθηκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το μέλλον της νέας γενιάς στην πόλη.
Για να προσθέσει πως «το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας ολοκληρώνεται σήμερα κλείνοντας ένας κύκλος δράσεων μέσω των οποίων προσπαθήσαμε να ανοίξουμε τον διάλογο για όσα περισσότερα θέματα αντιμετωπίζει ένας νέος. Ο νέος που, όπως εσείς, νιώθει βαθιά το πάθος για αλλαγή, για δικαιοσύνη, για πρόοδο. Είμαστε η γενιά που δεν θέλει να βλέπει τα πράγματα να μένουν ίδια. Είμαστε η γενιά που θέλει να δει τον τόπο μας να προχωρά μπροστά, όχι να μένει πίσω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass