Ξεκίνησε δυναμικά το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας

*ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ *ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Θ. ΜΑΜΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 13:36

Με πληθώρα δράσεων και εργαστηρίων από φορείς της πόλης άνοιξε χθες το απόγευμα τις πύλες του στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας που πλέον αποτελεί θεσμό για την περιοχή. Το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας είναι γεμάτο από δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν και να ενδυναμώσουν τη νέα γενιά.

«Είναι μεγάλη χαρά οι νέοι να κάνουν τη δική τους παρέμβαση. Να συζητούν, να συμμετέχουν και να παρεμβαίνουν. Να διεκδικούν και να κερδίζουν» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος προσθέτοντας πως: «Είναι επίσης σημαντικό το μέλλον να συνδιαμορφώνεται από τους ίδιους τους νέους. Έχουν βήμα, λόγο και φωνή για να μιλήσουν για τα δικά τους όνειρα. Εγώ θα επαναλάβω πως θα είμαστε δίπλα σας σε όλες τις πρωτοβουλίες σας και στις διεκδικήσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον της πόλης χωρίς τους νέους. Η επόμενη γενιά θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο».
Χαιρετισμό απηύθυνε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λίτσα Λιακούλη χαρακτηρίζοντας σπουδαίο το γεγονός πως η νεολαία της πόλης συγκεντρώνεται στο κεντρικότερο σημείο για να ανταλλάξει ιδέες. «Μπράβο στο συμβούλιο της Νεολαίας, στον δήμαρχό μας, στην περιφέρεια και στα παιδιά που έχουν τόσο ωραίες ιδέες. Δεν θα μπορούσα να χάσω μια τέτοια εκδήλωση γιατί είναι ευκαιρία να δω μέσα από τα δικά σας μάτια».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Αλέξανδρος Τσάτσος εξήγησε το πλέγμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στη Λάρισα.
Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Νέοι και Επιχειρηματικότητα» στην οποία συμμετείχαν ο κ. Ευάγγελος Γκάγκος, μέλος Δ.Σ. Σ.Θ.Ε.Β., ο κ. Θωμάς Μπακούρας υπεύθυνος Θεσσαλίας - Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η κ. Κέλλυ Γεροστέργιου προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & ΒΝΣ Περ/κης Δ/νσης Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας και ο κ. Μιχάλης Τριανταφύλλου μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 21:00 προβλήθηκε η ισπανική ταινία «Η γλώσσα της πεταλούδας», στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου, καθώς η φετινή δράση έχει ενταχθεί στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων του 4ου Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.
Η χθεσινή πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με έναν εκρηκτικό DJ Set απο τους G R E G TOSHI By Menedek, οι οποίοι ξεσήκωσαν την Κεντρική πλατεία με μοναδικά drops & beats.
Το σημερινό πρόγραμμα έχει θεματική ενότητα «Νέοι και Ψυχική υγεία» όπου από τις 7 το απόγευμα θα έχει ανοιχτή συζήτηση στην οποία συμμετέχουν:
Νικολέτα Κουχάρσκα MA, ψυχολόγος, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.)
Λιόλιος Δημήτριος, πρόεδρος ΚΟΙ.Σ.ΠΕ Μυρμιδόνες
Βάσια Μακρυδάκη, ψυχολόγος, MSc, υπ. διδάκτωρ ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass