Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη για διαμαρτυρία

* Οργανωμένη μετακίνηση Λαρισαίων, συλλόγων και σωματείων με λεωφορεία χθες για τη ΔΕΘ * Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω της μαζικής συμμετοχής

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2024 13:00

Της Νατάσας Πολυγένη
Παραδοσιακά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζεται κάθε χρόνο από τον πρωθυπουργό πέρα από το ότι «εγκαινιάζει» μια νέα πολιτική περίοδο, αφού γίνονται οι καθιερωμένες εξαγγελίες παροχών και νέων μέτρων, ουσιαστικά είναι και μια άτυπη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης αφού παραδοσιακά στη ΔΕΘ κλείνεται το ραντεβού των διαμαρτυρόμενων πολιτών, σωματείων, φορέων, συλλόγων και κλάδων όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό από τη Λάρισα, όπως και από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αναχώρησαν λεωφορεία γεμάτα με πολίτες για τη Θεσσαλονίκη χθες, ημέρα των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ, που ξεκίνησε με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας, οι πολιτικοί συνταξιούχοι Δημοσίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων με αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, οι εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι ανέβηκαν στα λεωφορεία, με πανό, αφίσες και φέιγ βολάν, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί εδώ και καιρό, με διαφορετικά σημεία συνάντησης στο πάρκο της ΧΑΝΘ, στον Λευκό Πύργο, στην Καμάρα.
Χθες το πρωί μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο αναχώρησαν Λαρισαίες και Λαρισαίοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ενώ το μεσημέρι αναχώρησαν μπροστά από το ΤΕΕ Λάρισας η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και μέλη σωματείων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων ταμείων και Ένωση Γυναικών Λάρισας.
Στο μεταξύ, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Χρ. Μάρκου σχολιάζοντας τη συμμετοχή αλλά και τις προσδοκίες, υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και διεκδικώντας μέτρα για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. «Η μαζική συμμετοχή στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Κάθε χρόνο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού βρισκόμαστε εκεί για να ζητήσουμε την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων μας. Τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, διεκδικούν: Ουσιαστική αύξηση μισθών, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αποκατάσταση του συνόλου των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ζητούν αύξηση μισθών 10%, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες από τον φετινό πληθωρισμό, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της μισθολογικής διετίας 2016 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού».
Εκπρόσωπος γονέων του 33ου Νηπιαγωγείου μιλώντας στην «Ε» δήλωσε ότι ο λόγος που την ώθησε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο έχει να κάνει με τις συμπτύξεις τμημάτων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της Λάρισας. «Διεκδικούμε το σπάσιμο των τμημάτων. Όχι στη συρρίκνωση. Εκπαιδευτικοί υπάρχουν. Ζητάμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Να μπορούν να έχουν ποιοτική εκπαίδευση και το σχολείο που τους αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συμπερασματικά, η καταπολέμηση της ακρίβειας, η αύξηση των μισθών και η εξασφάλιση εργασιακού μέλλοντος με αξιοπρέπεια, η αποκατάσταση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η προστασία της υγείας και της παιδείας είναι τα βασικά αιτήματα όλων των διαμαρτυρόμενων που ελπίζουν κάποια στιγμή να βρουν ευήκοα ώτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass