Σε δικαστική δίνη τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ * ΑΓΩΓΕΣ, ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ * ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ * ΑΓΩΓΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΡΗΘΕΙΣΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΜΑΙΡΗ ΡΑΠΤΟΥ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2021 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Δεκ 2021 11:24

Με την απόλυση του Νίκου Ράπτη, άλλοτε διευθύνοντα συμβούλου των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ράπτου και από τη θέση πλέον του εκπαιδευτικού, με απόφαση της προέδρου Μαίρης Ράπτου γιγαντώθηκε χθες η αντιπαράθεση των δύο πλευρών και στενών συγγενών,

εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει -και μάλιστα άμεσα σύμφωνα με εκτιμήσεις- αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα των εκπαιδευτηρίων που διαθέτει τρία σχολεία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), στα οποία φοιτούν εκατοντάδες Λαρισαίοι μαθητές.
Η κρίση στη σχέση των δύο πλευρών, σοβούσε από τις αρχές του φθινοπώρου με αγωγές και εξώδικα, για να κορυφωθεί χθες, καθώς κοινωνοί της έγιναν και επίσημα οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι έλαβαν μια λιτή, ενημερωτική επιστολή από την ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων με την οποία γινόταν γνωστή η αποπομπή του ανιψιού.
Επιστολή στην οποία σημειωνόταν πως «η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, σας ενημερώνει ότι ο κ. Νίκος Ράπτης δεν διατηρεί πλέον μετοχική ή διοικητική ή υπαλληλική σχέση με τα Εκπαιδευτήρια.
Παρακαλείσθε εφεξής να απέχετε από οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του» κατέληγε η επιστολή της Μ. Ράπτου που ευχήθηκε στους γονείς «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!».
Επιστολή που προκάλεσε την αντίδραση του Νίκ. Ράπτη, ο οποίος σε μια μακροσκελή ανάρτηση χθες, σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook), απέδωσε την αποπομπή του σε «ορισμένους σαλταδόρους, επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας μας» υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «την έστρεψαν επιτήδεια εναντίον μου, εκμεταλλευόμενοι αναίσχυντα τα προβλήματα του γήρατος, που φυσιολογικά έχει η Μαίρη Ράπτου στο 88ο έτος της ζωής της».
Χθες κοινοποιήθηκε στον κ. Ράπτη η καταγγελία της σύμβασης εργασίας που διατηρούσε (ως εκπαιδευτικός) την τελευταία περίπου δεκαετία με τα Εκπαιδευτήρια, εξέλιξη που αποτελεί, την κορυφή του παγόβουνου, στην αντιπαράθεση των δυο πλευρών.
Αφού είχε προηγηθεί εξώδικη δήλωση βεβαίωση της οικειοθελούς αποχώρησης, αλλά πολύ σοβαρότερα χαρακτηρίζονται από νομικούς τα όσα προηγήθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- μεταξύ των οποίων εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα, αγωγή ανάκλησης μετοχών, ενώ εκκρεμεί και διαχειριστικός έλεγχος. Αντιπαράθεση που θα διαιωνιστεί στις δικαστικές αίθουσες.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ
Το πρώτο από τα δικαστήρια προσδιορίστηκε για τις 4 Φεβρουαρίου του 2022, μετά και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Νίκ. Ράπτης, ζητώντας (και δικαστικά πλέον) να γίνει γενική συνέλευση μετόχων, με δεδομένο ότι στις 27 Δεκεμβρίου λήγει η θητεία του Δ.Σ.
Να διευκρινιστεί πως στις 14 Δεκεμβρίου η πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας μια πολυσέλιδη αγωγή σε βάρος του Νίκ. Ράπτη με την οποία ζητά την ανάκληση των δωρηθεισών μετοχών.
«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑ»
Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως στην ανάρτηση με την οποία ο κ. Ράπτης δημοσιοποίησε χθες την αντιπαράθεση, ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος των εκπαιδευτηρίων αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «συμβαίνει υπερβολικά συχνά στις ελληνικές επιχειρήσεις. Μόλις βρήκαν ευκαιρία, ορισμένοι «σαλταδόροι», επίδοξοι σφετεριστές της περιουσίας μας και αδιάφοροι κατεδαφιστές του Έργου της δεσποινίδος Μαίρης Ράπτου -και εμού την τελευταία εικοσαετία- την έστρεψαν επιτήδεια εναντίον μου, εκμεταλλευόμενοι αναίσχυντα τα προβλήματα του γήρατος, που φυσιολογικά έχει η Μαίρη Ράπτου στο 88ο έτος της ζωής της.
Όλο αυτό το διάστημα, από τον Μάιο 2021 που εκδηλώθηκε η επίθεση, αγωνίστηκα να διασώσω τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου / Mary Raptou School και το Έργο της θείας μου. Η διάκριση όμως δεν είναι εθελοτυφλία, ούτε η ηρεμία φυγομαχία. Έφτασε η ώρα να ενημερώσω όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου και μου εμπιστεύθηκαν τη μόρφωση και την αγωγή των παιδιών τους για τα τεκταινόμενα στο σχολείο μας.
Το (συνημμένο) μήνυμα που απεστάλη στους εκπαιδευτικούς είναι ψευδές και συκοφαντικό ως προς τα δύο σκέλη του.
Είμαι νόμιμος κάτοχος του 52% των μετοχών και μου συμπαρίσταται η αδελφή μου Μαρία, κάτοχος άλλου 2%. Ζητώ πλέον με ασφαλιστικά μέτρα να συγκληθεί επιτέλους Γενική Συνέλευση Μετόχων, κάτι που οι ανθρωποφύλακες της θείας μου επίμονα και αντικανονικά αρνούνται από τον Αύγουστο.
Ζητώ εδώ και μήνες -και το κάνω πάλι από αυτό το βήμα- από τους» (σ.σ. αναφέρει τα ονόματα) «που εισήλθαν στο Δ.Σ. των Εκπαιδευτηρίων για να διευκολύνουν τη λειτουργία του και για να εκφράζουν τη θέληση της μετοχικής του πλειονοψηφίας, να παραιτηθούν αμέσως, διευκολύνοντας, έστω την υστάτη στιγμή, τις εξελίξεις και παύοντας να κατεδαφίζουν το Έργο των Εκπαιδευτηρίων και να ζημιώνουν την περιουσία μου.
Φυσικά είμαι μέλος του Δ.Σ των Εκπαιδευτηρίων. Ως προς το τρίτο σημείο, τη διακοπή της εργασιακής σχέσης μου με τα Εκπαιδευτήρια, οι ανθρωποφύλακες της θείας μου επιχείρησαν με ψεύδη (όπως ότι δεν εμφανίστηκα ποτέ στο σχολείο από την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι που εκατοντάδες μπορούν να διαψεύσουν) να με εμφανίσουν ως… παραιτηθέντα. Στην πρώτη τους έννομη προσφυγή εναντίον μου οι ισχυρισμοί τους αντικρούστηκαν από τις διοικητικές αρχές και αναγκάσθηκαν να καταγγείλουν εκείνοι τη σύμβαση της συνεργασίας μας, σήμερα, 23/12.
Ελπίζω οι ανθρωποφύλακες να έρθουν είς εαυτόν. Η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησαν θα είναι μακρά και θα ηττηθούν. Θύμα της δεν θα είναι τα έννομα δικαιώματά μου και η περιουσία μου.
Θύμα της θα είναι η κοινωνική τους υπόσταση, καθώς είναι φανερό πως εκμεταλλεύονται αλύπητα έναν αδύναμο άνθρωπο για να του υφαρπάξουν ό,τι μπορούν, αδιαφορώντας εάν τον καταδικάζουν σε ένα τέλος γεμάτο μοναξιά, απελπισία, οργή και πόνο!
Θύμα της θα είναι επίσης η εργασία των πολλών δεκάδων συνεργατών μας και η μόρφωση των 1.200 μαθητών μας. Από την πλευρά μου θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να διασώσω ό,τι μπορώ από την υστεροφημία της θείας μου και από το Έργο της» καταλήγει ο κ. Ράπτης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass