«Ολοι μαζί» για τους σεισμόπληκτους

Συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης φορέων και οργανώσεων από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα - Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και της Κίνησης «Κανείς Μόνος» στην Κεντρική πλατεία - Παρόντες και οι «Ενεργοί Πολίτες»

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2021 21:00

Eνα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης, για τους σεισμοπαθείς του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και της Λάρισας, απλώνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Ήπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο.


Η σκληρή δοκιμασία των ανθρώπων, που έχασαν τα σπίτια τους και βρέθηκαν στον δρόμο, να παλεύουν για την επιβίωσή τους, συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, η οποία εμφάνισε γρήγορα αντανακλαστικά στήριξης με αίσθημα ενότητας.
Δήμοι και κοινωνικοί φορείς σε όλη τη χώρα, αντέδρασαν άμεσα και οργάνωσαν αποστολές βοήθειας για τους πληγέντες, τις αμέσως επόμενες μέρες από τον πρώτο ισχυρό σεισμό των 6.3 Ρίχτερ.
Στη Λάρισα επίσης, η κινητοποίηση φορέων και πολιτών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν σημαντικές ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, οι οποίες αποστέλλονται στους κατοίκους των χωριών που βρέθηκαν στον επίκεντρο του σεισμού και υπέστησαν μεγάλες ζημιές.
Μία τέτοια κίνηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, από το Κοινωνικό Δίκτυο «Κανείς Μόνος», σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Λίτσα Λιακούλη.
Στο κάλεσμα για συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων (παυσίπονα και αντιπυρετικά) για τους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας, ανταποκρίθηκε πλήθος πολιτών.
Η δράση ξεκίνησε από τις 11 πρωί και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα.

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Από τα Ιωάννινα, τη Βόρεια Κυνουρία, τη Μεγαλούπολη στην Αρκαδία και την Αθήνα, οργανώθηκαν αποστολές βοήθειας στους σεισμόπληκτους των χωριών του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και της Λάρισας.
Συγκεκριμένα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κυνουρίας, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο ΟΚΠΑΠΑ και η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Η παράδοση των υλικών θα γίνει στους φορείς των τριών Δήμων που έχουν πληγεί από τον σεισμό.
Επίσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εκτός από τη συνεχή παρουσία του και τη δράση που αναπτύσσει στα σεισμόπληκτα χωριά, άνοιξε λογαριασμό Τραπέζης προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά καλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR2602602400000300201205013
Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Σεισμός – Ελασσόνα». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.
Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.ά.), προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια του για παροχή σίτισης στους πληγέντες της περιοχής, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση και διαβιούν προσωρινά σε ανοικτούς χώρους.
Σημεία Συγκέντρωσης Τροφίμων:
-Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, Κολωνός
Τηλ: 210-5147.300
-Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι
Τηλ: 210-3609.825
Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στη Θεσσαλία, αυξάνονται καθημερινά οι φορείς, Kοινωνικοί Σύλλογοι και εθελοντικές οργανώσεις, που συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να συνεισφέρουν.
Κάποιες αποστολές βοήθειας ήδη έχουν παραδοθεί και η προσφορά συνεχίζεται…
-Η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας «καλούν τους πολίτες να ανταποκριθούν με όποιον τρόπο μπορούν στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης» όπως: εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα, μωρομάντιλα, μάσκες, αντισηπτικά, πάνες για μωρά, σερβιέτες.
Η συγκέντρωση γίνεται καθημερινά από τις 8:00 π.μ.-2:00 μ.μ. στο κτίριο του ΕΚΝΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6). Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2410-250.708.
-Σύλλογος Αμβυκούχων Τυρνάβου. Παλέτες με εμφιαλωμένα νερά μέσω του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, έστειλε στο Δαμάσι ο Σύλλογος Αμβυκούχων Τυρνάβου και περιχώρων. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Καλούμε τα μέλη μας και τους υπόλοιπους φορείς να συνδράμουν στην έκκληση βοήθειας του Αγροτικού Συλλόγου Τύρναβου με είδη πρώτης ανάγκης και ξηρά τροφή που συλλέγονται καθημερινά 10:00 με 12:00 π.μ. στο κατάστημα της Ελένης Σαϊνη, τέρμα οδού Ειρήνης.
-Ο Δήμος Τυρνάβου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι «κάθε προσφορά ή δωρεά αγαθών, ειδών πρώτης ανάγκης και εν γένει προϊόντων για τους πληγέντες του Δήμου, θα παραδίδεται και συλλέγεται στο κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6993-563.954 Χ. Κατσαρός, αντιδήμαρχος, 6972-637.793 Μ. Πάτσιος, υπάλληλος Δήμου Τυρνάβου».
-Ο Δήμος Αγιάς, με τους Συλλόγους του Δήμου, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, από σήμερα Δευτέρα μέχρι και αύριο Τρίτη 9 Μαρτίου, τις ώρες 10 με 12 το πρωί και 4 με 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Χρυσσαλίδας στην Αγιά.
Τα είδη είναι τα εξής: Εμφιαλωμένα νερά - Ξηρά τροφή - Κουβέρτες - Σλίπινγκ παγκ - Μπουφάν - Μάσκες - Αντισηπτικά υγρά - Βρεφικά γάλατα σε σκόνη - Πάνες, Σερβιέτες – Κρεμοσάπουνα - Μωρομάντηλα - Γάντια μιας χρήσης - Χαρτιά υγείας – Οδοντόκρεμες - Οδοντόβουρτσες. Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει και για παιδικά σνακ (κρουασάν μεσαίου μεγέθους και τσουρεκάκια). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2494-350.121 κατά τις εργάσιμες ώρες, 6986-047.468, 6945-873.416, 6931-014.066.
-Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας, πρόσφερε εμφιαλωμένα νερά στην κοινότητα Δαμασίου, με τη στήριξη του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Νομού Μαγνησίας.
-Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος συγκεντρώνοται τα ακόλουθα είδη: Μωρομάντηλα, Πάνες μωρού, Γάλα σκόνη, Βρεφικά είδη, Σαπούνι χεριών, Χαρτί υγείας, Χαρτοπετσέτες, Χαρτί κουζίνας, Αερόθερμα, Θερμάστρες, Κουβέρτες, Παυσίπονα, Αντιπυρετικά (Panadol, Depon, κ.λπ.), Οινόπνευμα, Μάσκες, Αντισηπτικά, Ποτήρια, Πιάτα μιας χρήσης, Ηλεκτρικά κουζινάκια ρεύματος, Γκαζάκια υγραερίου, Ομπρέλες σκίασης, Αντικουνουπικά, Τρόφιμα μακράς ημερομηνίας λήξεως.
Για την παράδοση των προϊόντων, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πατήρ Ευάγγελο 6972-708.887 και τον Πατήρ Βησσαρίωνα 6972-088.285. Τηλέφωνο Ιεράς Μητρόπολης 2493-022.245.
-Το Σωματείο της ΑΕΛ οργανώνει συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα παραδοθούν στους κατοίκους των χωριών Δαμάσι, Μεσοχώρι και Αμούρι.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε χθες θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Τρίτη 9 Μαρτίου και γίνεται τις ώρες 10:00 ως 17:00 στα γραφεία του Σωματείου στη Θύρα-3 του Σταδίου Αλκαζάρ.
-Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας θα στήσουν κιόσκι συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης στην Κεντρική πλατεία, το οποίο θα δέχεται τις προσφορές του κόσμου από αύριο Τρίτη και την Τετάρτη 10 Μαρτίου, τις ώρες 10:00 έως 13:00, ενώ για τον ίδιο σκοπό θα είναι ανοιχτή και η Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. στην οδό Λ. Κατσώνη 37, από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη τις ώρες 10:00 ως τις 12:00 το πρωί και 17:00 ως τις 19:00 το απόγευμα.
Τα είδη είναι: Τρόφιμα μακράς διάρκειας, Εμφιαλωμένα νερά, Είδη προσωπικής υγιεινής και χαρτικά.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass