Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού

ΒΟΣΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ Ο ΑΤΥΧΟΣ 48ΧΡΟΝΟΣ * Η ΟΜΙΧΛΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΟ...

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2020 22:09

Στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας παραδόθηκε, νωρίς χθες το απόγευμα, ο 37χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε τον 48χρονο άνδρα μετά από τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Λάρισας - Καρδίτσας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, με βάση τα ευρήματα στον τόπο του δυστυχήματος, αναγνώρισαν τον τύπο του μικρού φορτηγού που αναζητούσαν στη γύρω περιοχή για να καταλήξουν τελικά στον 37χρονο Καρδιτσιώτη, ο οποίος βρισκόταν σε εργασία προχθές το απόγευμα, όταν παρέσυρε τον άτυχο 48χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 37χρονος φέρεται ειπών ότι λόγω της ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή δεν αντιλήφθηκε ότι παρέσυρε άνθρωπο και πως σταμάτησε, ακούγοντας τον θόρυβο της πρόσκρουσης, αλλά δεν εντόπισε κάτι εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να παρέσυρε κάποιο ζώο.

Νεκρός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ένας 48χρονος Αλβανός υπήκοος που εργαζόταν ως κτηνοτρόφος σε ποιμνιοστάσιο στο Μαυροβούνι Λάρισας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 προχθές το βράδυ στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας, όταν μετά τη διασταύρωση των Ελευθερών ο 48χρονος βοσκός παρασύρθηκε από το μικρό φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος υπάλληλος εταιρείας που εδρεύει στη Λάρισα και εκτελούσε δρομολόγιο προς την Καρδίτσα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, το σώμα του άτυχου 48χρονου εκτινάχθηκε έξω από τον δρόμο για να καταλήξει σε διπλανό χωράφι, ενώ στον τόπο του δυστυχήματος, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας εντόπισαν ευρήματα που είχαν ως αποτέλεσμα η αστυνομική έρευνα να εστιάσει σε συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου.

Το δυστύχημα έγινε αντιληπτό όταν διερχόμενος οδηγός ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας ότι επί του οδοστρώματος βρίσκονται παπούτσια και σακούλες, με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας να εντοπίζουν στο διπλανό χωράφι το άψυχο σώμα του 48χρονου. Πάνω του βρέθηκε το διαβατήριό του και λίγο αργότερα συγγενείς του άτυχου άνδρα κλήθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. όπου επιβεβαίωσαν τα στοιχεία του αδικοχαμένου, όπως και ότι εργαζόταν σε ποιμνιοστάσιο στον Μαυρόλιθο. Χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν για ποιον λόγο πήγαινε με τα πόδια από τη Λάρισα στο χωριό του Δήμου Κιλελέρ.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο 48χρονος περπατούσε επί της εθνικής οδού κρατώντας όντως τις σακούλες που βρέθηκαν στον δρόμο μετά το δυστύχημα.

Με βάση τα ευρήματα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας αναζητούσαν συγκεκριμένο τύπο φορτηγού στα γύρω χωριά με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα, ο 37χρονος οδηγός να μεταβεί ο ίδιος στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας. Όπου και συνελήφθη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη στον τόπο του τροχαίου ατυχήματος, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι λόγω της ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή δεν αντιλήφθηκε ότι παρέσυρε άνθρωπο και πως από τον θόρυβο που άκουσε, του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ενδεχομένως να παρέσυρε κάποιο ζώο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 37χρονος δήλωσε επίσης ότι σταμάτησε στον τόπο του ατυχήματος, αλλά δεν είδε κάτι, με αποτέλεσμα να συνεχίσει προς τον προορισμό στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που το σώμα του 48χρονου εκτινάχθηκε στο διπλανό χωράφι, λόγο για τον οποίο ο οδηγός του φορτηγού ενδεχομένως δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον άτυχο πεζό.

Το φορτηγό βρέθηκε τελικά στο χωριό του 37χρονου και μεταφέρθηκε στην ΕΛ.ΑΣ..

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass