ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ Μ. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ

Ένταση για τις απαλλοτριώσεις απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο

* Ανταλλαγή ανακοινώσεων κριτική και προσωπικοί χαρακτηρισμοί

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2017 16:24

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβούλου Μάριου Ξηρομερίτη σχετικά με τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης των κτισμάτων απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο.

Στην κριτική που άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος απάντησε η δημοτική αρχή, που καταλογίζει στον κ. Ξηρομερίτη «ελαφρότητα και η ανευθυνότητα, που εν τέλει καταλήγει σε φαιδρότητα, με τις οποίες πολιτεύεται για ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό θέμα για ολόκληρη την πόλη» και τον κατηγορεί ότι «υπονομεύει μια μεγάλη προσπάθεια που στοχεύει στο καλό της πόλης και των συμπολιτών μας».

«Η υβριστική απάντηση του Δημάρχου και τα πικρόχολα σχόλια σίγουρα δεν αρμόζουν στον πρώτο πολίτη του δήμου Λαρισαίων» απάντησε άμεσα ο κ. Ξηρομερίτης επαναφέροντας την πρότασή του για συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο καθώς «το θέμα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και αντιμετωπίζεται από την δημοτική αρχή με πολιτική ελαφρότητα!»

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του ο Δήμος υποστηρίζει ότι «ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Ξηρομερίτης το τελευταίο διάστημα και με αφορμή διάφορα ζητήματα, προσπαθεί να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή.

Τελευταία περίπτωση η ανακοίνωσή του για το θέμα των διαδικασιών για τις απαλλοτριώσεις των κτισμάτων του ΚΧ 867 Γ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο. Προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα, που εν τέλει καταλήγει σε φαιδρότητα, με τις οποίες ο κ. Ξηρομερίτης πολιτεύεται για ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό θέμα για ολόκληρη την πόλη.

Η απορία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν για το συγκεκριμένο ζήτημα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 3 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, μετά από ερώτηση της κ. Καραλαριώτου, ενημέρωσε διεξοδικά το σώμα για όλες τις εξελίξεις, το περίγραμμα των προτάσεων του Δήμου και του Πράσινου Ταμείου προς τους ιδιοκτήτες και τις συζητήσεις που διεξάγονται με αυτούς. Ήταν άραγε παρών;

Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι η σημερινή τοποθέτησή του κ. Ξηρομερίτη, στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας. Τον καλούμε να κατανοήσει την θέση του. Είναι δημοτικός σύμβουλος, όχι σχολιαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας το καταλάβει επιτέλους και ο ίδιος. Με τη στάση του, δεν προκαλεί «ζημιά» στη δημοτική αρχή, αλλά υπονομεύει μια μεγάλη προσπάθεια που στοχεύει στο καλό της πόλης και των συμπολιτών μας.

Κατανοούμε βέβαια την προσπάθεια που καταβάλει στον αγώνα που διεξάγει να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του και να χριστεί υποψήφιος δήμαρχος. Ωστόσο, ζητάμε μπροστά στα μεγάλα ζητήματα της πόλης να υποτάξει τις προσωπικές του φιλοδοξίες να είναι στοιχειωδώς σοβαρός, να ενημερώνεται καλύτερα επί των θεμάτων που αναδεικνύει και να σταματήσει, επιτέλους, τις φαιδρότητες.

Εν κατακλείδι και σε ότι αφορά στην ουσία του θέματος επαναλαμβάνουμε τα όσα αναφέραμε στην προ ημερών σχετική μας ανακοίνωση: “Ο Δήμος Λαρισαίων θα διεκδικήσει σθεναρά την υλοποίηση του Σχεδίου Πόλης και το αίτημα για διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο συγκεκριμένο τετράγωνο, επισπεύδοντας μάλιστα κατά το δυνατό τη διαδικασία, καθώς στόχος είναι να σταματήσει και η επί μακρόν ομηρία των ιδιοκτητών. Πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι προς το συμφέρον όλων, οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Σημειώνεται τέλος ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ο Δήμος θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης”.

Υ.Γ. Τον ενημερώνουμε επίσης ότι και για θέμα της μεταστέγασης του 4ου ΕΠΑΛ, την ημέρα που προχωρούσε σε σχετικές ανακοινώσεις, ο δήμαρχος ενημέρωνε καθηγητές και μαθητές του σχολείου για τις εξελίξεις, οι οποίες – τον ενημερώνουμε ότι είναι θετικές», καταλήγει η απάντηση του Δήμου.

Ο Μ. Ξηρομερίτης

«Η λάσπη επακολουθεί της αναλήθειας του Δημάρχου!» τιτλοφορείται η απάντηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Μάριου Ξηρομερίτη, στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής στην οποία αναφέρει ότι « θα έπρεπε αν όχι ο ίδιος ο κ Καλογιάννης (τουλάχιστον οι συνεργάτες του) να γνωρίζουν ότι στο συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων στις 3/10/2017 ήμουν παρών και στην ερώτηση της συναδέλφου και στην απάντηση-εισήγηση του Δημάρχου επί του θέματος των απαλλοτριώσεων και μάλιστα έκανα ένα σχόλιο στον κο Διαμάντο και μετά αποχώρησα εξαιτίας επείγουσας επαγγελματικής κλήσης. Αδιάψευστος μάρτυρας η ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο της συνεδρίασης και οι παραβρισκόμενοι. Μάλλον οι συνεργάτες –συντάκτες των απαντήσεων του Δημάρχου δεν ήταν εκεί ,οπότε τον συμβουλεύουν με ανακρίβειες και αναλήθειες και φυσικά τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα για ακόμη μια φορά!

Στη ζωντανή μετάδοση στο you tube https://www.youtube.com/watch?v=gaWNDkjp8ms περίπου στο 52 λεπτό λέει επί λέξη ο Δήμαρχος για το θέμα τον απαλλοτριώσεων : «είναι ουσιαστικά ένας συμπολίτης κληρονόμος και το παιδί του» (που διαφωνούν με την πρόταση της δημοτικής αρχής) .

Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική : Διαφωνούν πολλοί περισσότεροι ιδιοκτήτες στην πρόταση Καλογιάννη για τις απαλλοτριώσεις στο Αρχαίο Θέατρο. Για το λόγο αυτό προτείνω και δημόσια καθώς έχω στείλει ήδη αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα των απαλλοτριώσεων παρουσία των ιδιοκτητών στο δημοτικό συμβούλιο καθώς το θέμα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και αντιμετωπίζεται από την δημοτική αρχή με πολιτική ελαφρότητα!

Η υβριστική απάντηση του Δημάρχου και τα πικρόχολα σχόλια σίγουρα δεν αρμόζουν στον πρώτο πολίτη του δήμου Λαρισαίων και μειώνουν σε κάθε περίπτωση τον ίδιο και όχι τον θεσμό. Αποτελούν βέβαια το τελευταίο του όπλο μαζί με τη λάσπη, στην προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας μπροστά στον φόβο του πολιτικού διαλόγου .

Σε ότι αφορά το 4ο ΕΠΑΛ και 13ο ΓΕΛ δυστυχώς οι συνεργάτες έσκαψαν τον λάκκο του δημάρχου! Αλίμονο (όπως αναφέρεται στην δήλωση του) αν ο δήμαρχος δεν προστρέξει στο πρόβλημα έστω και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ενώ υπάρχει ένα χρόνο πριν ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2016 πάρθηκε η απόφαση και ο δήμαρχος πήγε επίσκεψη μετά από έναν χρόνο!

-Το ζητούμενο είναι ότι επίσημα, με έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του έχει εκτεθεί απέναντι σε μια δημόσια υπηρεσία όπως ο Συνήγορος του πολίτη.

-Άλλη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και άλλο αιτηθήκαμε από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε

-Μόλις τον Σεπτέμβριο2017 μας ενημερώσανε συνεργάτες σας ότι στάλθηκε νέο έγγραφο-ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ προς τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε

Πότε λοιπόν θα πράξετε το αυτονόητο και πόσο χρόνο χρειάζεστε ; Aν δεν είναι αυτό αναποτελεσματικότητα τότε τί;

Όχι λοιπόν κύριε Δήμαρχε δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ σχολιαστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάλλον δεν το έχετε καταλάβει ακόμη και μετά από 3,5 χρόνια στον θώκο σας -ότι είμαι με μεγάλη μου τιμή- ένας απλός δημοτικός σύμβουλος , με βαριά ευθύνη απέναντι στον κόσμο της Λάρισας και καθήκον να ασκώ κριτική προς όφελος των πολλών. Αν είμαι καλά από τον Θεό, θα συνεχίσω πιστά το καθήκον που ανέλαβα ως αιρετός, να μεταφέρω την αλήθεια στους συνδημότες μου και ν αγωνίζομαι γι αυτούς!», καταλήγει η απάντηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass