Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου στη Βρετανία

ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ «ΔΙΑΖΥΓΙΟ» ΕΕ - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2019 18:36

ΛΟΝΔΙΝΟ
Έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ο Μπόρις Τζόνσον τελικά θα καταφέρει να στήσει πρόωρες κάλπες στη Βρετανία.

Αργά χθες βράδυ οι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν επί της τροπολογίας που κατέθεσαν οι Εργατικοί, για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 9 Δεκεμβρίου και όχι στις 12 Δεκεμβρίου, που ήθελε η κυβέρνηση. Η πρόταση των Εργατικών καταψηφίστηκε, με 295 ψήφους υπέρ και 315 κατά.
Το βασικό εμπόδιο για τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για εκλογές πριν από τα Χριστούγεννα ξεπεράστηκε όταν απέτυχαν οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης να περάσουν κάποιες επίμαχες τροπολογίες. Αυτές αφορούσαν το δικαίωμα ψήφου σε πολίτες της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία και το δικαίωμα ψήφου σε 16χρονους και 17χρονους. Η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει χθες  το απόγευμα ότι αν αυτές οι τροπολογίες γίνονταν δεκτές, τότε θα απέσυρε το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου. Απειλή που δεν χρειάστηκε να υλοποιήσει τελικά.Ο Τζόνσον πήρε πίσω 10 αντάρτες βουλευτές
Πριν από την ψηφοφορία, ο Μπόρις Τζόνσον επανέφερε στο κόμμα 10 από τους 21 αντάρτες βουλευτές που είχε διαγράψει τον προηγούμενο μήνα. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους 10 βουλευτές στο γραφείο του στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ανάμεσα σε αυτούς που επέστρεψαν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών είναι ο πρώην υπουργός Επιχειρήσεων, Γκρεγκ Κλαρκ, αλλά και ο Νίκολας Σόαμς, ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Κάποιοι από τους αντάρτες που επέστρεψαν έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. «Η προσδοκία για όλους τους βουλευτές των Τόρις και τους υποψήφιους στις εκλογές θα είναι ότι όταν επιστρέψουμε θα περάσουμε τη συμφωνία του Brexit», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass