ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, 4 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Είχε …κέφια η ΚΕΦΕ και δικαίωσε τον Άδωνι

Μειμαράκης κατά Παπαμιμίκου, Ντόρα στηρίζει –τώρα- Κυριάκο

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2015 18:17

ΑΘΗΝΑ

Κανονικά προχωρά η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος έκανε δεκτή την ένστασή του.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής κράτησε λίγα λεπτά και ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί. Παρών στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Λίγο αργότερα ο κ. Γεωργιάδης βγήκε από τα γραφεία και ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν ότι η ένσταση έγινε δεκτή.
Αναγνώρισε ότι η αρχική απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ήταν τυπικώς ορθή, καθώς πράγματι άργησε λίγα λεπτά να προσέλθει, το απόγευμα της Παρασκευής.
Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο, και όλα τα μέλη για την απόφαση που έλαβαν.
Αργότερα στο Twitter ανέβασε σχόλιο όπου υπερασπίζεται τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Ο υποψήφιος πλέον για την προεδρία της ΝΔ ευχαρίστησε επίσης και τους συνυποψηφίους, τον Αντώνη Σαμαρά και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στην πρώτη του δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η υπόθεση έκλεισε και δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω σχολιασμού.
«Προέχει η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Να διαφυλάξουμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την ενότητα της ΝΔ. Για να μην μπει η ΝΔ στη δική της ελληνιστική περίοδο, περίοδο των επιγόνων και της παρακμής».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΕ
«Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, αφού εξέτασε την από 2.10. 2015 έγγραφη ένσταση του μέλους του κόμματος κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά της χθεσινής της απόφασης, με την οποία είχε απορρίψει ομόφωνα το φάκελο της υποψηφιότητάς του, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού και της από 24.9.2015 υπ’ αρ. 2 απόφασή της, λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης και αφού άκουσε τις προφορικές εξηγήσεις του ενιστάμενου, τον οποίο είχε προηγουμένως καλέσει να εμφανιστεί ενώπιoν της , ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό, αποφάσισε τα ακόλουθα:
Έκανε τύποις δεκτή την ένσταση.
Εξέτασε την ένσταση κατ’ ουσία και αποφάσισε να την κάνει αποδεκτή, κατά πλειοψηφία για τους λόγους ανωτέρας βίας που αναφέρονται σ’ αυτήν σε συνδυασμό με τις προφορικές εξηγήσεις που έδωσε ενώπιόν της ο ενιστάμενος ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε την ΚΕΦΕ, ως όφειλε, για την πιθανή καθυστέρηση της προσέλευσής του. Πέραν της ένστασης και των προφορικών εξηγήσεων του ενιστάμενου, η ΚΕΦΕ έλαβε υπόψη της και συνεκτίμησε τις απόψεις που εξέφρασαν δημόσια και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.
Προχώρησε σε αποσφράγιση του φακέλου της υποψηφιότητας του ενιστάμενου, χωρίς την παρουσία του και διαπίστωσε την ύπαρξη των υπογραφών 50 μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.
Κατά τα λοιπά, θα ακολουθήσει και στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη η ίδια διαδικασία εξέλιξης των υπογραφών που συνοδεύουν την υποψηφιότητά του, η οποία ακολουθείται και για τους άλλους τρεις υποψηφίους που ανακοινώθηκαν χθες, μετά το πέρας της οποίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα προβεί στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων και την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων».
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ
Χρησιμοποιώντας σκληρή ρητορική κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στους βουλευτές του κόμματος προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας και διαβεβαιώνοντας πως η ΝΔ θα προτείνει λύσεις που θα συμβάλλουν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.
Μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ πριν την έναρξη της Ολομέλειας, ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να ανασάνει επισημαίνοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη ΝΔ «σε μέτρα υφεσιακά που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα –Καμμένου».
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως η ΝΔ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προτείνει λύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, όπως προτάσεις και για τη γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ενώ επισήμανε πως θα συναινέσει σε αποφάσεις που καταπολεμούν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή.
Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα συγκρουστεί «με κάθε πολιτική που χτυπά αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιβάλει μετριότητα και προστατεύει κάθε παλαιοκομματικό φαύλο».
Όπως είπε στις «δύσκολες ώρες που ακολουθούν οι ευθύνες μας είναι όλες τεράστιες» και κάλεσε τους βουλευτές να μην μπουν σε κλίμα εσωστρέφειας με την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου.
«Μην μπούμε σε κλίμα εσωστρέφειας. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία γιατί όποιος και να εκλεγεί εμείς θα τον στηρίξουμε. Σήμερα στέλνουμε μήνυμα ότι η ΚΟ προχωρά ενωμένη και αρραγής. Η ΝΔ είναι ο έτερος ισχυρός πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν υπάρχει προοπτική χωρίς τη ΝΔ, την ενότητα την εγγυάται η ΚΟ» τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της υποψηφιότητας του Αδωνι Γεωργιάδη εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της ΠΕ και της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου.
«Με ενημερώνουν ότι η ΚΕΦΕ, που είναι τελείως αυτόνομη και πήρε χθες λάθος απόφαση, έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του καλού φίλου Αδωνι Γεωργιάδη. Δεν μπορούν οι τυπολατρίες να ξεπερνούν τις πολιτικές. Η απόφαση της ΚΕΦΕ δεν με εκφράζει και με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ έχω να συνομιλήσω μαζί του από την ημέρα των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.
Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν σαφής ξεκαθαρίζοντας πως «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα ψηφίσουμε όχι αφού εκφράσουμε τις απόψεις και τις διαφωνίες μου».
ΝΤΟΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΥΡΙΑΚΟ
Τη στήριξη στο πρόσωπο του αδερφού της Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη προσερχόμενη στη Βουλή για την ορκωμοσία το πρωί του Σαββάτου.
Η κυρία Μπακογιάννη ερωτώμενη από τους δημοσιογράφους εάν θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ίδια απάντησε: «Εννοείται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass