Ανέδειξε προβληματισμούς για την κλιματική αλλαγή

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2024 7:40

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Έτος Πρόληψης - Προσαρμογής - Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής», πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Αντιστράτηγου Θωμά Αδάμου» στην έδρα της 1ης Στρατιάς, παρουσία του διοικητή της 1ης Στρατιάς «Αχιλλέας» αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου.

‘Οπως ανακοινώθηκε, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2024 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ως Έτος Πρόληψης - Προσαρμογής - Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η επιμόρφωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων για θέματα, που σχετίζονται με τις επιπτώσεις, τις προκλήσεις και τις λύσεις που αφορούν στην κλιματική αλλαγή με επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις, καθώς και τις καινοτομίες και νέες τεχνολογίες.
Κατά την έναρξη της ημερίδας, απεύθυνε χαιρετισμό ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τον καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, τους επίκουρους καθηγητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Δημήτριο Παπαναστασίου και Δρ. Δωροθέα Κασιτεροπούλου, καθώς και από τον αντισυνταγματάρχη (ΜΧ) Αχιλλέα Μάη, επιτελή ΔΜΧ της 1ης Στρατιάς.
Την ημερίδα παρακολούθησε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της 1ης Στρατιάς, προσωπικό των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που εδρεύουν στην πόλη της Λάρισας καθώς και τοπικές αρχές και φορείς της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass