Εφυγε και ο Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ

* «Παρέλαβε αριστερό κόμμα με προβλήματα & «παραδίδει» πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα», αναφέρει σε δήλωσή του το ιστορικό στέλεχος * Πανηγυρίζουν Πολάκης-Αντώναρος

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2024 7:10

ΑΘΗΝΑ

Αναστάτωση ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τσίπρα και πρώην υπουργού Γιάννη Δραγασάκη.

Το ιστορικό στέλεχος (από την εποχή ακόμη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) είχε παραιτηθεί από τα όργανα του κόμματος τον περασμένο Δεκέμβριο, εκφράζοντας τότε την «πλήρη διαφωνία» του με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής» είχε τονίσει. Χθες έκανε το μέγαλο βήμα εξόδου, αφήνοντας ξανά βαριές αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα & «παραδίδει» πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα» σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ σίγουρα θα συζητηθεί η φράση «καλή αντάμωση», πιθανότατα προάγγελος εξελίξεων.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την απόφαση Δραγασάκη προκλήθηκε τσουνάμι ποικίλων αντιδράσεων (από τοξικού χαρακτήρα μέχρι δηλώσεις συμπάθειας) εντός και εκτός κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του άφησε αιχμές κατά του πρώην υπουργού. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αυτή τη φορά ο κ. Δραγασάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας όπως είχε προϊδεάσει πριν μήνες», ενώ σημειώνεται πως «Η αριστερά είναι τρόπος ζωής. Και εκφράζεται πάντα με πράξεις κι όχι με κοινοτοπίες και μεγαλοστομίες άνευ περιεχομένου». Ειρωνικό ήταν το σχόλιο του Παύλου Πολάκη σε ανάρτηση στο facebook, κάνοντας λόγο για «μαύρη μέρα για την τράπεζα της Ελλάδος σήμερα», ενώ παραθέτει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ίδια γραμμή με εκείνη του Π. Πολάκη, ήταν και το σχόλιο που έκανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αντώναρος. «Να πω ότι δεν χάρηκα και μάλιστα πολύ θα ήταν ΨΈΜΑ» έγραψε στο twitter.

ΑΛΛΟΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ
Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν και δηλώσεις σεβασμού. Η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, σημείωσε σε ανάρτησή της πως «η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν με βρίσκει σύμφωνη. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχνά τη μακρόχρονη, ηθική και συνεπή διαδρομή του στην Αριστερά και την τεράστια συνεισφορά του στην κυβερνητική μας πορεία».
Με εμφατικό τρόπο σχολίασε και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, πιάνοντας το νήμα από τη φράση του Γιάννη Δραγασάκη «καλή αντάμωση». «Επιτέλους και μπράβο σύντροφε Γιάννη! Καλή αντάμωση με την νέα γενιά μπροστά! Όπως κάναμε μαζί πριν 36 ολόκληρα χρόνια με το κοινό πόρισμα ΕΑΡ-ΚΚΕ, ανοίγοντας τότε νέους ελπιδοφόρους δρόμους για την Αριστερά της εποχής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Στο ίδιο ύφος και ο πρώην βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέρει για την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη «Ο Γιάννης Δραγασακης έχει μια λαμπρή πορεία στην Αριστερά εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Τον ευχαριστούμε για όλα...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass