Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Φαρσάλων

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2016 0:24

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Δήμος Φαρσάλων στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης και επαρχίας γενικότερα (άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους), απέκτησε μία ακόμα απαραίτητη κοινωνική δομή, το Κοινωνικό Φαρμακείο. Χθες, παρουσία επισήμων και πολλών δημοτών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου που στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δίπλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στην οικοδομή Δεληδημητρίου στην οδό Θέτιδος, στα Φάρσαλα.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου γίνεται σε εθελοντική βάση με την αμέριστη συμβολή και συμπαράσταση των φαρμακοποιών του Δήμου Φαρσάλων, που με απόφασή τους σε κάθε Φαρμακείο τοποθετήθηκε κουτί συλλογής φαρμάκων και αρκετοί από αυτούς δέχθηκαν σε εθελοντική βάση να έχουν την επιστημονική επιμέλεια της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Επίσης, νοσηλεύτριες του Κ.Υ. Φαρσάλων δέχθηκαν εθελοντικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την οργάνωση και το "στήσιμο" του Κοινωνικού Φαρμακείου σε συνεργασία με τις εθελόντριες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου που είναι πρόεδρος της 5μελούς Επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Φαρμακείου στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "η δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και συνέστησε το Κοινωνικό Φαρμακείο. Σ' αυτή την προσπάθεια βοήθησαν οι φαρμακοποιοί του Δήμου, οι νοσηλεύτριες του Κ.Υ. Φαρσάλων, καθώς και οι συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν στη συγκέντρωση πολλών φαρμάκων. Η λειτουργία του (όπως και του Κοινωνικού Παντοπωλείου) θα στηριχθεί σε 4 πυλώνες. Αξιοκρατία, διαφάνεια, διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των συνδημοτών μας και φυσικά τον εθελοντισμό. Έχει συσταθεί 5μελής Επιτροπή Διαχείρισης και ο κανονισμός λειτουργίας είναι έτοιμος και θα έλθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο".

Ο δήμαρχος Φαρσάλων στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: Σήμερα για μία ακόμη φορά βρίσκει η φράση "Ενεργός Πολίτης" έννοια, περιεχόμενο και έκφραση.

Αυτή η δράση που εγκαινιάζουμε πέραν της πολιτικής βούλησης υλοποιείται επειδή συνδημότες μας (φαρμακοποιοί, νοσηλεύτριες, εθελόντριες και απλός κόσμος) έβαλαν ο καθένας το λιθαράκι του για να ξεκινήσει αυτή η δράση, που δεν θα προσφέρει απλώς στον ανήμπορο συνδημότη μας αλλά θα αποτελέσει μια πρόβα (όπως και το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο) για μια πιθανή κακή κατάσταση που ήθελε εμφανιστεί. Δημιουργούμε μια βάση δεδομένων για να αντιμετωπίσουμε αύριο αυτό που θα χρειαστεί, για να μην στηρίζεται ο ανήμπορος στην ανικανότητα ή ικανότητα μιας δημοτικής αρχής.

Δημιουργία βάσης ανθρώπων που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν. Αυτό είναι το κυρίαρχο για μας και θα προωθήσουμε και άλλες δράσεις. Ήδη συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης κ.λπ. για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας".

Τα δικαιολογητικά τα οποία θα απαιτηθούν για την ένταξη των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φαρμακείο θα είναι τα εξής:

- Αίτηση

- Ταυτότητα

- Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης

- Έντυπο Ε9

- Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμός ΔΕΗ ή Νερού

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

- Κάρτα ανεργίας

- Βιβλιάριο υγείας

- Ιατρική γνωμάτευση

- Βεβαιώσεις για την ύπαρξη μηδενικής ασφάλισης από τα ασφαλιστικά ταμεία

- Πιστοποιητικό γέννησης για τους ανηλίκους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass