Ιδρύονται Σύλλογοι Γονέων - Κηδεμόνων στα Πρότυπα Σχολεία

* Πολυπληθής η ενημερωτική συγκέντρωση γονέων των μαθητών του Πρότυπου Γυμνασίου και του Πρότυπου ΓΕΛ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2024 15:00

Για τα πρώτα βήματα που διανύουν τα νεοσύστατα και, εκ του νόμου, συνδεόμενα και συνεργαζόμενα Πρότυπα Σχολεία της πόλης μας ενημερώθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών, στην πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, σε απογευματινή ώρα, μετά από σχετική πρόσκληση της διευθύντριας του Πρότυπου Γυμνασίου, Στέλλας Λιάπη, και του διευθυντή του Πρότυπου Γενικού Λυκείου, Χάρη Ανδρεόπουλου.

Στη συγκέντρωση, στην οποία εκδηλώνοντας έμπρακτο και ζωηρό ενδιαφέρον για τη στήριξη των σχολείων παρευρέθηκε το σύνολο των γονέων, κεντρικό θέμα ήταν η ίδρυση και συγκρότηση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούν τη σύμπραξη μέσω της θεσμικής παρουσίας εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων σε όργανα διοικήσεως των σχολείων, όπως π.χ. στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας, σε θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όπως π.χ. στη συμμετοχή περί της λήψεως αποφάσεως για το περιεχόμενο του «Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας» κ.ά.
Ιδιαιτέρως συζητήθηκε το θέμα της συνέργειας των υπό σύσταση Συλλόγων Γονέων με τη γυμνασιάρχη, τον λυκειάρχη και τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων για την προώθηση και υλοποίηση του αιτήματος της ταχείας ανεγέρσεως ενός σύγχρονου Διδακτηρίου για τα Πρότυπα Σχολεία, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των αρμόδιων αρχών (Υπ. Παιδείας, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμου Λαρισαίων). Ο διευθυντής του ΓΕΛ μετέφερε στους συγκεντρωθέντες γονείς τους χαιρετισμούς της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασικής Ζιάκα, και του διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Νικολάου Ζέρβα, και τη δέσμευση αμφοτέρων ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν τη διαρκή και πολύπλευρη υποστήριξή τους στο έργο της οργάνωσης των Πρότυπων Σχολείων, καλώντας, από την πλευρά τους, τους γονείς να συνδράμουν στο έργο των διευθυντών, ώστε μετά την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να υπάρξει μια εξ ίσου δυναμική και καρποφόρα συνέχεια.
Τέλος, οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κατά πάντα δημιουργική έναρξη και πορεία των σχολείων, και συστήνοντας προσωρινές οργανωτικές επιτροπές δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς στην ίδρυση και τη συγκρότηση των συλλόγων τους, σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass