Προσφορά φωτοτυπικών σε δεκαεπτά σχολεία

* ΔΩΡΕΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΪ * ΤΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2024 13:00

Όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα διευκολύνουν το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών στη νέα σχολική χρονιά διαθέτουν τα 17 φωτοτυπικά πολυμηχανήματα που εγκαθιστά αυτές τις ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας, αξιοποιώντας μία σημαντική δωρεά αποδήμων Θεσσαλών που ζουν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και ενεργοποιήθηκαν μετά τις μεγάλες ζημιές από τις περσινές πλημμύρες.

Πρόκειται για την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων του Σίδνεϊ και την Πανθεσσαλική Ομοσπονδία Σίδνεϊ «Καραϊσκάκης». Οι πρόεδροί τους, κ.κ. Ηρακλής Καρακώστας και Αστέριος Τσίντζος αντίστοιχα, βρέθηκαν πρόσφατα στη Λάρισα και συναντήθηκαν με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα. Εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες από τις πλημμύρες Θεσσαλούς, ενώ έδειξαν την αλληλεγγύη τους και εμπράκτως εξασφαλίζοντας μέσω της δωρεάς των μελών των Ομοσπονδιών τους, την προμήθεια των πολυμηχανημάτων, τα οποία με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας εγκαθίστανται σε σχολικές μονάδες και των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.
Η αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε χθες το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας και το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου όπου εγκαταστάθηκαν ήδη τα φωτοτυπικά πολυμηχανήματα. Εκεί, σε συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, κ.κ. Ε. Κανιά, Αν. Χαρχαρίδου και Θ. Νταφούλη αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τη διευκόλυνση που αυτά τα μηχανήματα θα παρέχουν στο καθημερινό έργο των εκπαιδευτικών.
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη των Ομοσπονδιών Θεσσαλών του Σίδνεϊ για τη συγκινητική δωρεά τους. Πρόκειται για μια πράξη υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, που αποδεικνύει ότι ο ελληνισμός της διασποράς διατηρεί άσβεστη την αγάπη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον τόπο της καταγωγής του» τόνισε σε δήλωσή της η κ. Κομήτσα.
Τα σχολεία όπου εγκαθίστανται τα πολυμηχανήματα είναι τα εξής:  
Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ: Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, Γυμνασίο – Λυκειακές τάξεις Αρμενίου, Γυμνάσιο Πλατυκάμπου, Γυμνάσιο Μ. Ευυδρίου, 11ο Γυμνάσιο Λάρισας, 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Γυμνάσιο Αγριάς, Πολυμέρειο Γυμνάσιο Ζαγοράς, 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, ΕΠΑΛ Αργαλαστής.
Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων, Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Οιχαλίας, Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας.
Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, ΕΠΑΛ Σοφάδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass