Στόχος η ευεξία των μαθητών

ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2024 15:20

Εκπαιδευτικοί του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συμμετείχαν σε σεμινάριο με στόχο την καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας και της ευεξίας στην τάξη, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, στο Κολλέγιο Τρίνιτι του Δουβλίνου, στην Ιρλανδία.

Η κ. Παναγιώτα Δραγατογιάννη, διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και η κ. Παρασκευή Μπελόγια, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου, συμμετείχαν ενεργά στο σεμινάριο και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες που θα υιοθετήσουν στην καθημερινή διδασκαλία τους.
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA122 με τίτλο: «Empowering Quality Education through Inclusiveness, Innovation, Technology and Internationalisation» το οποίο υλοποιείται στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν: Την έννοια της προσοχής και τον ρόλο της στην ευεξία, τις διαστάσεις της ευημερίας και την επίδραση των αντιλήψεών μας στην πραγματικότητα, πρακτικές τεχνικές για την καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας και της αυτοσυγκέντρωσης, στρατηγικές για τη διαχείριση των συναισθημάτων, τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, την αξία της τέχνης και της δημιουργικότητας στην εκπαίδευση, τον ρόλο της φύσης και της υπαίθρου στην ευεξία, καθώς και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας που προάγουν την ενσυνειδητότητα και την ευεξία στην τάξη.
Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας δεσμεύεται να προσφέρει στους μαθητές του ποιοτική εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον που προάγει την ευεξία και την ψυχική υγεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass