Ιαπωνικό θαύμα…

Καλύτερα δε γινόταν για τον ΝΟΛ Exalco που κέρδισε τον Ν.Ο. Πατρών με 12-11 - Διαμαρτυρίες και των δύο ομάδων για τη διαιτησία

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2024 11:20

Του Σωτ. Κέλλα
Ιαπωνικό θαύμα, χάρη στον υπέροχο Αντάτσι, έμοιαζε η νίκη του ΝΟΛ Exalco στην πρεμιέρα στη Λάρισα στο Πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας πόλο ανδρών, όπου κέρδισε τον Ν.Ο. Πατρών με 12-11 στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής.


Καλύτερα δε γινόταν για τη λαρισινή ομάδα… Βρέθηκε να χάνει με 7-3 στο ημίχρονο και 8-4 στο 17.20, αλλά ο Σέιτσα Αντάτσι με 5 γκολ (εκ των οποίων 4 με πέναλτι, που δεν είναι τόσο εύκολο να σκοράρεις όπως στο… ποδόσφαιρο) οδήγησε τη λαρισινή ομάδα στη μεγάλη ανατροπή με 12-11, που τη φέρνει στην πρώτη τετράδα του Ομίλου της στη βαθμολογία.
Αυτό, όμως, που έκανε εντύπωση είναι η προσέλευση του κόσμου, η παρουσία πολλών επισήμων (βρέθηκε ο νυν και ο πρώην περιφερειάρχης κ. Κουρέτας και Αγοραστός αντίστοιχα, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Μαμάκος, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γαλλιού και Σουλούκος, ο αντιδήμαρχος κ. Γερογιώκας, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας νέων ποδοσφαίρου Βαγγέλης Μόρας και άλλοι).
Αυτός που χαμογελούσε περισσότερο ήταν ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας που συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη με τη γιορτή του.
Στο τέλος μας είπε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε εκτός από τον Ν.Ο. Πατρών και το υπερβολικό άγχος της νίκης. Επίσης, και κάποια διαιτητικά σφυρίγματα, καθώς έγιναν πολλά φάουλ στους δυο Ιάπωνες που κοσμούν το ελληνικό πόλο. Θα έπρεπε να είχαν δοθεί περισσότερα φάουλ στους Ιάπωνες. Θεωρώ ότι η ομάδα κάθε παιχνίδι θα βελτιώνεται».
Η δήλωση του Δημήτρη Μπλάνα έρχεται σε απάντηση της ανακοίνωσης του Ν.Ο. Πατρών: «Αντί ανάλυσης θα σημειώσουμε τις 18 ποινές κατά της ομάδας μας, εκ των οποίων τα 6 πέναλτι, σε αντίθεση με τις 9 ποινές υπέρ, εκ των οποίων τα 2 πέναλτι» και της δήλωσης του προπονητή Βασίλη Λαμπάτου, που προσπάθησε να δικαιολογήσει το «μπλάκ άουτ» της ομάδας του, σημειώνοντας τα εξής: «Προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι και γνωρίζαμε από την αρχή ότι είχαμε εχθρική διαιτησία. Παρά την εχθρική διαιτησία, μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, όμως ορισμένα λάθη στο τέλος μας στοίχισαν. Αυτό που έχω να πω είναι ότι πλέον όλα τα παιχνίδια μεταδίδονται από το κανάλι της Κ.Ο.Ε. και ο καθένας μπορεί να έχει άποψη και να βγάλει τα συμπεράσματά του για τους διαιτητές».
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-4, 4-2, 5-2.
Φυσιολογικά υπάρχουν διαμαρτυρίες για τους διαιτητές και από τις δύο ομάδες λόγω της σκληρότητας του αγώνα. Πιστεύουμε ότι πήγαν πολύ καλά οι κ. Σπανούδης και Κυρανής.
ΝΟΛ EXALCO: Μπεζιλιώτης, Δανιήλ Τ., Γκανάτσιος, Παπαδόπουλος Τ., Μεταξιώτης, Σάλεχ 2, Πατσίκας 1, Χαριτάκης, Στεργίου 1, Αντάτσι 5, Πατούνας, Αράκι 1, Τσούτσας, Κόκκινος, Μότσιας 1, Τσούτσας.
Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ: Καβουσάνος, Αγγελόπουλος 2, Λαμπάτος, Κανελλόπουλος 1, Ανδρικόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Πασάς 2, Κυριακίδη, Μέσκι 4, Μπεριστιάνος 2, Βικάτος 2, Γαβάλς, Γιώτης, Μπετχαβάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass