Η Αστραπή έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Δήμητρα Γιάνν.

ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ ΜΕ 3-0 - ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟΥΣ «16» ΑΠΟΛΛΩΝ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2024 12:25

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η έκπληξη της 3ης φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΛ έγινε χθες στη Ν. Πολιτεία, όπου η τοπική Αστραπή επικράτησε της κατά μίας κατηγορίας μεγαλύτερης Δήμητρας Γιάννουλης με 3-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του θεσμού.


Οι γηπεδούχοι είχαν ένα εξαιρετικό α’ ημίχρονο, όπου στην κυριολεξία αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους και έθεσαν τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη, ενώ και στην επανάληψη ήταν εξίσου μαχητικοί χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.
Από την άλλη πλευρά, η Δήμητρα Γιάννουλης δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και να διεκδικήσει την ανατροπή, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, καθώς ο τεχνικός Κώστας Μπακατσής αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και να δώσει χρόνο σε παιδιά που δεν έχουν πάρει αρκετή συμμετοχή, όπως ο τερματοφύλακας Κυριάκης, που ουσιαστικά είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας.
Το σκορ άνοιξε στο 9’ ο Κόκκορας με πλασέ, ύστερα από σέντρα του Καλτσά, ενώ στο 18’ ο Γ. Τσιάρας με κεφαλιά μετά από κόρνερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Στο 27’ ο νεαρός Καραγιάννης με εντυπωσιακό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κάρφωσε την μπάλα στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-0.
Σημαντικές ευκαιρίες στην επανάληψη έχασαν οι Σταθάκος και Καλτσάς.
ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Γ. Καφφές): Τσιάρας Θ., Αραμάνης, Νικολακούλης, Κατσάνος, Τσιάρας Αθ., Βλησαρούλης, Τσιάρας Γ., Αρχοντής (55’ Σταθάκος), Καλτσάς, Καραγιάννης (55’ Παπαχρήστος), Κόκκορας (79’ Αγοραστός).
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Κ. Μπακατσής): Κυριάκης, Γκανάβας (46’ Σέντσας), Μπλιάμπλιας, Κουρούτσαλης (60’ Δάσιος Γ.), Τσεκούρας, Δάσιος Δ., Καλογιάννης, Γραβάνης (46’ Καρέλας), Δαούλας Θ. (80’ Θάνος), Χριστώνης, Τσιρογιάννης (46’ Χατζηλιόντας).

 

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στην επανάληψη «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση ο Ηρακλής Λάρισας, ο οποίος επιβλήθηκε στους Αμπελόκηπους της ομώνυμης ομάδας με 5-1. Οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 30’ με τον Παρασκεούδη, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με την έναρξη της επανάληψης σε 1-1.
Από κει και πέρα και συγκεκριμένα στο 48’ ο Ματέο, στο 52’ ο Δραγατσίκης, στο 57’ ο Ζτούπης και στο 74’ ο Φουρίκης διαμόρφωσαν το τελικό 1-5, ενώ ένα δοκάρι είχε ο Ζαχαρούλης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Ντάτσι, Μαξακούλι, Ζαχαρούλης, Δραγατσίκης, Παπαγεωργίου (70’ Ράπτης), Μπάμης (72’ Ράμα), Γκαλαφάγκας (46’ Πατσιατζής), Παρασκεούδης (70’ Φούσα), Ζτούπης, Ματέο (70’ Φουρίκης), Καμέας.

 

ΕΥΚΟΛΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία ο Απόλλων Λάρισας (αν και παρατάχτηκε με αρκετά νέα πρόσωπα) ξεπέρασε στο Μελισσοχώρι το εμπόδιο του τοπικού Αστέρα (με τον οποίο θα αναμετρηθεί και στο Πρωτάθλημα της Α’ DE-TOX) με σκορ 4-1. Οι φιλοξενούμενοι (που έχασαν επιπλέον ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ, κυρίως με τους Αθανασιάδη, Βλησαρούλη και Πασσιά) πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ του Τσούτσα στο 30’ (αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Σταθάκος) και του Βέλα στο 60’.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά σε 1-2 στο 62’ με τον Καμίλη, ενώ στο 75’ και στο 78’ ο Βλησαρούλης με δύο προσωπικά γκολ σφράγισε την πρόκριση του Απόλλωνα στους «16» του θεσμού, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.
ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ (Δ. Μητσής): Μακαδασίδης, Σδράλης Β., Σδράλης Αλ. (68’ Μπαιρακτάρ), Αβδουλάς, Κολοβός, Πλατής (68’ Πιέτρι), Μπιρόλ, Γουσόπουλος (46’ Νικολαΐδης), Κατσικάρης (14’ λ.τ. Παπαδημητρίου, 68’, Χαρούλης), Καμίλης, Δεμερτζής.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τ. Βενέτης): Σκάρλος, Γερεντές, Καραμπίνας, Μαριγκούδης, Γκουγκίδης (75’ Δρόσος), Μάνικος (65’ Αθανασιάδης), Γιασιάς, Σταθάκος (70’ Τσαπατόρης), Βέλας (75’ Μιχάλης), Βλησαρούλης, Τσούτσας (65’ Πασσιάς).

 

ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ
Με το «αγγλικό» 6-2 ο Λαρισαϊκός επιβλήθηκε της Πελασγιώτιδας και συνεχίζει την πορεία του στη διοργάνωση. Επιθετικός πλουραλισμός από τους «πράσινους» που προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 3-0, ενώ συγκεντρωτικά τα γκολ πέτυχαν οι Παράφορος, Σκέντζας, Βαρσάμης, Νούσιος, Παϊτέρης και Βασιλείου. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά με τους Χατζηιωάννου (3-1) και Κωστή (5-2).
ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (Θ. Γεωργούλης): Μπουρονίκος, Πότσης (25’ λ.τ. Κρίστι), Βαρσάμης, Πατέτσος Ρ., Κίτσας Γ. (46’ Παϊτέρης), Μανωλόπουλος (65’ Μικερτζής), Κουλούρης, Νούσιος, Παράφορος (70’ Γκόλαντας), Βασιλείου, Σκέντζας (46’ Κίτσας Ι.).
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Σ. Ευαγγέλου): Τρουμούσης, Γκάνας, Μαυρογένης, Τρέχας, Τσακουρίδης, Κωστής, Ραμιώτης (75’ Γκρίμπας), Μωριάνος (46’ Νεράντζης), Χατζηϊωάννου, Βασιλειάδης (60’ Τσιούτσιας), Κώτσης (46’ Ανυφαντής).

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Δευκαλίων – Δαμασιακός    0-5
Καλλιθέα  – Οικονόμος    0-2
Τύρναβος 2005 – Α.ΠΟ.ΕΛ.    0-6
Π.Ο. Ελασσόνας – Σμόλικας    3-1
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Πλατανούλια – Δωτιέας Αγιάς    0-3
Μακρυχώρι –Συκούριο    3-0
Μαρμαρίνη – Αναγ. Ολύμπου    2-3
Φιλοκτήτης – Γόννοι    (29/10, 15:15)
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αστραπή Ν.Π. – Δήμητρα Γιάνν.    3-0
Αμπελόκηποι – Ηρακλής Λάρ.    1-5
Φαλανιακός – Ανθούπολη    0-5
Λαρισαϊκός – Πελασγιώτιδα    6-2
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μελισσοχώρι – Απόλλων Λάρ.    1-4
Αχιλλέας Φ. – ΠΑΟΛ Αβέρωφ    2-4
Αρμένιο – Τερψιθέα    0-1
Α.Ο. Ελευθερών – Μαυροβούνι    0-4

 

Εγινε το πρώτο σεμινάριο, σήμερα το δεύτερο

Πραγματοποιήθηκε χθες στο γήπεδο Ν. Πολιτείας το πρώτο σεμινάριο για τη χρήση της κάμερας στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων. Από τους παρατηρητές αγώνων μετείχαν οι κ. Κοτούμπας, Πατσιούρας, Καραφέρης, Πάσχος Γ.Δ., Πάσχος Ι.Δ., Ντελής, Θεοδωρόπουλος και Ράτσικας και από τη διοίκηση της ΕΠΣΛ οι κ. Στεργιούλας και Καρκατσέλας και ο υπάλληλος κ. Σταυρίδης. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και σήμερα στη Ν. Πολιτεία, ενώ, όπως ελέχθη, αυτό το Σαββατοκύριακο το πιθανότερο είναι να μην υπάρξουν κάμερες στα γήπεδα (η χρήση τους θα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο).

 

ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ
Σε αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου που θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο ορίστηκαν οι παρακάτω παρατηρητές:
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10, 16:00
Α’ DE-TOX
Μακρυχώρι-Γόννοι: Κοτούμπας (15:00)
Δωτιέας Αγιάς-Δαμασιακός: Πατσιούρας
ΠΑΟΛ Αβέρωφ-Μαυροβούνι: Πάσχος Γ.Δ.
Π.Ο. Ελασσόνας-Φαλανιακός: Ράτσικας
Συκούριο-ΑΕΛ Κ-17: Ντελής
B’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αχιλλέας Φ.-Αναγ. Ολύμπου: Τσιανάκας
Ναρθάκι-Τερψιθέα: Γκανούρης
Ελάτεια-Νεάπολη: Βουλγαρούλης
Α.Ο. Ελευθερών-Τοξότης: Κοτσιβός
Αμυγδαλή-Μαρμαρίνη: Καραφέρης
Άγ. Ανάργυροι-Καλοχώρι: Σιδερόπουλος
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/10, 15:00
Α’ DE-TOX
Δήμητρα Γιάνν.-Απόλλων Λάρ.: Ράτσικας
Σμόλικας-Οικονόμος: Σιδερόπουλος
Μελισσοχώρι-Ηρακλής Λάρ.: Πατσιούρας
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αμπελόκηποι-Βλαχογιάννι: Καραφέρης
Δευκαλίων-Αστραπή Ν.Π.: Παπαευθυμίου (15:30)
Ομόνοια-Τύρναβος: Στεργιούλας
Μύτικας-Λαρισαϊκός: Τσακίρης
Ιπποκράτης-Βερδικούσια: Βουλγαρούλης
Α.Π. Ελασσόνας-Ευαγγελισμός: Πάσχος Γ.Δ.
Πελασγιώτιδα-Προμηθέας: Κοτσιβός (γήπ. Βιολογικού)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass