Ελενα Σιμούλη: Η Αγιώτισσα μπαλαδόρος της Θεσσαλονίκης

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΠΥΛΑΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2024 13:17

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Αν και το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν έχει την προβολή και την ανάπτυξη όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν ωστόσο αξιόλογες αθλήτριες στον χώρο που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Μια από αυτές είναι και η Έλενα Σιμούλη. Η 24χρονη Αγιώτισσα έχει να επιδείξει μία αξιόλογη παρουσία στο ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της.


Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 8 ετών στην ομάδα της ΑΕΛ με την οποία τη σεζόν 2014-2015 πανηγύρισε την άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική και την επομένη (2015-2016) την άνοδο από τη Β’ στην Α’ Εθνική κατηγορία.
Τη σεζόν 2016- 2017 αγωνίστηκε στις Ελπίδες Καρδίτσας (Α’ Εθνική), στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Άγιο Γεώργιο Θεσσαλονίκης (Β’ Εθνική κατηγορία, 2017-2018) και ακολούθως έπαιξε στις Νεφέλες Κατερίνης (Β’ Εθνική κατηγορία) από το 2019 έως το 2023.
Από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στον Αίαντα Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Η μεταγραφή της στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν τυχαία, αλλά αποκτήθηκε προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα της παραμονής στη Β’ Εθνική, το οποίο τελικά έγινε.
Όπως η ίδια επισήμανε «ο Αίαντας Πυλαίας Θεσσαλονίκης είναι μία νεοσύστατη ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 2022 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Πέρυσι η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια και παρέμεινε στη Β’ Εθνική κατηγορία. Φέτος θεωρώ ότι ο Αίαντας θα κάνει μια πολύ καλή πορεία στην κατηγορία, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για προβλέψεις, καθώς δεν έχει γίνει καν η κλήρωση του πρωταθλήματος. Οι στόχοι οριοθετούνται από τη διοίκηση, όσο πιο ρεαλιστικοί τόσο πιο πραγματοποιήσιμοι».
Η Έλενα Σιμούλη ξεκίνησε να παίζει ως επιθετικό χαφ, ενώ αρκετά χρόνια αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ και παράλληλα έχει χρησιμοποιηθεί και στη θέση του σέντερ φορ.
«Γενικά είμαι μια παίκτρια που παίζει στον άξονα» αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας:
«Στη σημερινή μου ομάδα αγωνίζομαι ως αμυντικό χαφ. Σε οποιαδήποτε ομάδα που έχω αγωνιστεί μέχρι σήμερα έχω παίξει τουλάχιστον δύο θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας. Δεν έχω θέμα για το πού και πώς θα με χρησιμοποιήσει ο κάθε προπονητής, αρκεί να είμαι αποδοτική. Σαν ποδοσφαιρίστρια ποτέ δεν με ενδιέφερε να πετυχαίνω εγώ τα γκολ για την ομάδα μου, μου άρεσε πολύ όμως να δημιουργώ».
Η Αγιώτισσα αθλήτρια μίλησε και για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται, αλλά δεν αρκεί αυτό για μια αθλήτρια. Δεν μπορεί μια γυναίκα να δει το ποδόσφαιρο σαν επάγγελμα στην Ελλάδα, γιατί οι οικονομικές απολαβές (εάν υπάρχουν) θα είναι πολύ μικρές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αθλήτριες να βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν χόμπι. Για βιοποριστικούς λόγους οι περισσότερες ποδοσφαιρίστριες δουλεύουν και παράλληλα παίζουν ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ανάπτυξη στον χώρο, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος για να φτάσουν οι οικονομικές απολαβές σε σχέση με το αντρικό ποδόσφαιρο σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass