Κέρδισε, αλλά δεν έπεισε...

Η ΑΕΛ νίκησε στην πρεμιέρα την Καβάλα με 2-1

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2024 11:10

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Κέρδισε, αλλά δεν... έπεισε η ΑΕΛ χθες στην πρεμιέρα του Βόρειου Ομίλου, όπου επιβλήθηκε της Καβάλας με 2-1 σε αγώνα που διεξήχθη χθες στο Ael Fc Arena, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Ακόστα (53’) και Τ. Κρητικός (89’), ενώ προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τέρμα του Φίλιππα Δημητριάδη (45’+2’).


Η λαρισινή ομάδα έδειξε αγχωμένη στην πρεμιέρα, επηρεασμένη από την ξαφνική αλλαγή προπονητή (Βοσνιάδης αντί Δερμιτζάκη) και γενικά από την πίεση του πρωταθλητισμού που θα υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Όλοι δίνουν φαβορί την ΑΕΛ (όπως δείχνουν και οι στοιχηματικές εταιρείες), κάτι που σημαίνει πρόσθετο βαρύ φορτίο στους παίκτες.
Ο Βοσνιάδης σε σχέση με τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου, όπου η ΑΕΛ είχε προπονητή τον Δερμιτζάκη, ξεκίνησε με δεξί μπακ τον Γιόχανσον (που, όμως, έδειξε ανέτοιμος και αναγκάστηκε να βάλει τον Τριμμάτη στις αρχές δευτέρου μέρους) και στα αριστερά με αντίθετο πόδι (έβαλε ένα γκολ, αλλά και αυτός έγινε αλλαγή) τον Ακόστα.
Το σύστημα ήταν το γνωστό 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Περντρέου (που η καλή του εμφάνιση στον αγώνα Κυπέλλου με τον Μακεδονικό τον μονιμοποιεί ως βασικό), στην άμυνα τους Γιόχανσον (δεξιά), Βαφέα, Ηλιάδη (σέντερ μπακ) και Κοσσονού (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μούργος, Μπαριέντος, Κώστας Παπαγεωργίου και Ακόστα και στην επίθεση οι Μωραΐτης και Πασάς.
Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε από την αρχή επιθετικά, αλλά τα δύο σουτ των Κοσσονού (3’) και Μούργου (11’, με την μπάλα να βρίσκει και το δοκάρι) δεν βρήκαν στόχο. Οι παίκτες του Βοσνιάδη συνέχιζαν να πιέζουν τους παίκτες της Καβάλας και την εστία του γνώριμου από τη θητεία του στον Απόλλωνα Λάρισας Λευτέρη Αστρά.
Το πάρτι των ευκαιριών συνεχίστηκε με καλύτερη στιγμή ένα ανάποδο ψαλίδι του Μωραΐτη που εξουδετέρωσε ο Αστράς στο 20’. Τα σουτ των Γιόχανσον (25’) και Κ. Παπαγεωργίου (32’) κατέληξαν άουτ, ενώ ένα σουτ του Μωραΐτη μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια ήταν εύκολη λεία για τον Αστρά στο 30’.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε με 0-0, ένα σλάλομ του πρώην παίκτη του ΠΑΟ Β’ Δημητριάδη που με υπέροχο σουτ στο 45’+2’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-1 πάγωσε τον κόσμο.
Στο δεύτερο μέρος στην πρώτη καλή φάση η ΑΕΛ ισοφάρισε σε 1-1, όταν ο Ακόστα από αριστερά σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Αστράς, η μπάλα πήρε ύψος και με κεφαλιά ο Ακόστα ισοφάρισε σε 1-1.
Ακολουθούν τρία σουτ παικτών της ΑΕΛ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με καλύτερο του Ηλιάδη στο 64’, όποτε η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αστρά. Προηγήθηκαν σουτ των Μούργου (60’, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Καβάλας) και Μπαριέντος (63’, άουτ).
Στο 76’ ο Ακόστα με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αστρά, που απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 89’ έγινε το 2-1.
Από δεξιά ο Μπαριέντος εκτελεί κόρνερ, ο Βαφέας πιάνει κεφαλιά πάσα προς τον Τάσο Κρητικό, που με δυνατό σουτ κάνει το 2-1.
* * *
Από την ΑΕΛ καλύτεροι οι δύο σέντερ μπακ Ηλιάδης και Βαφέας που κέρδισαν όλες τις μονομαχίες και στη συνέχεια οι Ακόστα και Μούργος.
Ο Περντρέου στη μόνη φάση που έγινε στην εστία του δέχθηκε γκολ. Ο Τριμμάτης ήταν καλύτερος του Γιόχανσον, ο Κοσσονού αρκετά καλός, ενώ ο Μπαριέντος βοήθησε σημαντικά. Ο Κώστας Παπαγεωργίου πάλεψε, ενώ ο Πασάς δε φάνηκε καθόλου. Άρεσε ο Μωραΐτης, ιδίως στο πρώτο μέρος που ήταν σε όλες τις φάσεις.
Από τις αλλαγές φάνηκαν ο Φατάι με τον Τάσο Κρητικό που «φρέσκαραν» την επίθεση.
* * *
Από τον Πανσερραϊκό κορυφαίος ο Αστράς και ακολούθησαν οι Τσαμούρης (γνώριμος από τον Μακεδονικό), Δημητριάδης και Ίτσιος.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Μπακογιάννη (Αθηνών), που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Πασά, Μούργο, Τσαμούρη, Ίτσιο και Εμπούκα.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι βοηθοί Βογιατζής (Καρδίτσας) και Καλορογιάννης (κατάγεται από τους Γόννους, είναι στρατιωτικός και ζει στην Κατερίνη).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Βοσνιάδης): Περντρέου, Γιόχανσον (46’ Τριμμάτης), Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσσονού, Μπαριέντος, Κ. Παπαγεωργίου (87’ Γιαξής), Ακόστα (80’ Στίνα), Πασάς, Μούργος (67’ Κρητικός), Μωραΐτης (67’ Φατάι).
ΚΑΒΑΛΑ (Καραμπετάκης): Αστράς, Τσαμούρης, Ίτσιος, Κατσούρρι (85’ Δαλιανόπουλος), Δημητριάδης, Γαβριηλίδης, Σπανουδάκης (57’ Πόποβιτς), Πάσαγκιτς (79’ λ.τ. Αναστασόπουλος), Κασέμι (57’ Μέτσε), Εμπούκα, Παπαδόπουλος (85’ Λέλεκας).

 

ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟ
Ο Τζίνο με πέναλτι στο 68’ χάρισε μία πολύ δύσκολη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου στο ΔΑΚ Κατερίνης (1-0), ενώ ο Καμπανιακός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και με το 2-0 (48’ Πέττας, 79’ Φροσύνης) επί της Νίκης Βόλου έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον Α’ Όμιλο της Super League 2.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΧΘΕΣ
ΑΕΛ – Καβάλα    2-1
Καμπανιακός – Νίκη Βόλου    2-0
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – ΠΑΣ Γιάννινα    0-1
ΣΗΜΕΡΑ
17:00, ΠΑΟΚ Β’ – ΠΟΤ Ηρακλής ΣΚΑΪ Hybrid
ΑΥΡΙΟ
14:00, Διαγόρας Ρόδου – Μακεδονικός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΛ    3
2. Καμπανιακός    3
3. ΠΑΣ Γιάννινα    3
4. ΠΑΟΚ Β’    0
5. ΠΟΤ Ηρακλής    0
6. Διαγόρας Ρόδου    0
7. Μακεδονικός    0
8. Καβάλα    0
9. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου    0
10. Νίκη Βόλου    0

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Παναχαϊκή – ΑΕΚ Β’     0-1
ΣΗΜΕΡΑ
12:00, Χανιά – Καλαμάτα ΣΚΑΙ
17:00, Ηλιούπολη – Αιγάλεω
17:00, Παναργειακός – Κηφισιά
ΑΥΡΙΟ
17:30, Αστέρας Τρίπολης Β’ – Πανιώνιος
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΚ Β’    3
2. Χανιά    0
3. Καλαμάτα    0
4. Ηλιούπολη    0
5. Αιγάλεω    0
6. Παναργειακός    0
7. Κηφισιά    0
8. Αστέρας Τρίπολης Β’    0
9. Πανιώνιος    0
10. Παναχαϊκή    0

 

Επεισόδια στο ημίχρονο

Επεισόδια συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα μεταξύ μερίδας οπαδών της ΑΕΛ και ανδρών της Αστυνομίας.

 

Στον αγώνα παρών ήταν ο Παύλος Δερμιτζακης!

Στον χθεσινό αγώνα παρών ήταν και ο Παύλος Δερμιτζάκης. Αναφερόμαστε όχι στον πρώην προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά στον 19χρονο ανιψιό του, αμυντικό χαφ, που ήταν στον πάγκο της ομάδας της Καβάλας.

 

Ενας Ολυμπιονίκης των Μαθηματικών

Το παιχνίδι είδε και ο Ολυμπιονίκης των Μαθηματικών Γιάννης Γαλαμάτης, που πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα (γιος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δημήτρη Γαλαμάτη). Ήταν μαζί με τον Χαλκιώτη παππού του, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στη σουίτα του πρώην διοικητικού της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήση Ντελόπουλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass