SOSτε τα γήπεδα...

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΝΩ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ -Η ΑΘΛΟΥΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΧΩΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΘΛΗΣΗΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2024 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Σεπ 2024 22:31

Το Σαββατοκύριακο αρχίζουν τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στη Λάρισα,

τα οποία διεξάγονται στα γήπεδα του Δήμου Λαρισαίων, ενώ, επίσης, στα αθλητικά κέντρα του Δήμου Λαρισαίων καθημερινά αθλούνται δεκάδες νεαροί που παίζουν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ.
Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα αθλητικά κέντρα; Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα γήπεδα ποδοσφαίρου; Πόσα ασφαλή είναι για την αθλούμενη νεολαία; Τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής;
Σε αυτά τα ερωτήματα προσπάθησε να απαντήσει η «Ελευθερία» με ένα οδοιπορικό στα περισσότερα γήπεδα του Δήμου Λαρισαίων.
Ξεκινήσαμε το οδοιπορικό από το Αθλητικό Κέντρο της Νεάπολης, όπου το γήπεδο ποδοσφαίρου β’ βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, με περισσότερο χώμα παρά χόρτο, κάτι που είναι ανάλογο με πέρυσι, όποτε διεξήχθη το ίδιο ρεπορτάζ από την εφημερίδα.
Τα ανοιχτά γήπεδα του μπάσκετ απεριποίητα, χωρίς καμία βελτίωση, με δάπεδο που εγκυμονεί κινδύνους και χωρίς στεφάνι οι μπασκέτες. Προφανώς με νέους αυτοσχέδιους... κανονισμούς θα μπαίνει καλάθι χτυπώντας την μπάλα στο ταμπλό και όχι με την είσοδό της στο στεφάνι.
Συνεχίσαμε στα γήπεδα του Αβέρωφ, όπου πίσω από το κανονικό στο οποίο διεξάγονται αγώνες υπάρχουν δύο γήπεδα με χόρτα ύψους δύο μέτρων και τα οποία δε χρησιμοποιούνται (αλήθεια αν ανήκαν σε ιδιώτη, θα ήταν σε αυτήν την κατάσταση;). Αλήθεια, γιατί δε συντηρούνται ώστε να δοθούν σε χρήση στις ομάδες; Στο γήπεδο που γίνονται οι αγώνες για κερκίδες χρησιμοποιούνται παγκάκια (μέχρι και παλιά θρανία...), ενώ ο εξωτερικός χώρος των αποδυτηρίων κρύβει κινδύνους για την υγιεινή. Επίσης, τα πολλά σιδερικά γύρω από τον αγωνιστικό χώρο σίγουρα δημιουργούν ιδανικές… συνθήκες για χρήση τους σε περίπτωση βίαιων επεισοδίων!
Επόμενος σταθμός ήταν το Αθλητικό Κέντρο «Κουκουλίτσιου-Μουσιάρη», όπου το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι σε χείριστη κατάσταση, αφού το χόρτο είναι σε... έλλειψη και με τους ποδοσφαιριστές που μιλούσαμε μας είπαν ότι εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για τραυματισμούς. Το ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ έχει να συντηρηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να φυτρώνουν παντού χόρτα και να έχει γεμίσει χαλίκια. Ακόμη και η παιδική χαρά που υπάρχει μέσα σ’ αυτό. Ο μόνος αξιομνημόνευτος χώρος είναι τα γήπεδα του τένις που βρίσκονται σε αρκετά καλά κατάσταση.
Τον κύκλο της περιοδείας μας στα γήπεδα και αθλητικά κέντρα του Δήμου Λαρισαίων τον κλείσαμε στο Αθλητικό Κέντρο «Γιώργος Μητσιμπόνας», όπου τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με δηλώσεις προπονητών και αθλητών, παρότι χρησιμοποιούνται από αρκετές ομάδες, αλλά ο εξωτερικός χώρος έχει σοβαρά ερωτηματικά όσον αφορά την υγιεινή, αφού έχει να συντηρηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκουριές παντού, ενώ τα παλιά σίδερα βρίσκονται σε εμφανή σημεία και εγκυμονούν κινδύνους.
Συμπερασματικά, προκειμένου να προστατευτεί η αθλούμενη νεολαία και να βελτιωθεί η αθλητική ποιότητα των αγωνιζομένων, θα πρέπει άμεσα να γίνουν βελτιώσεις στα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου (οι τραυματισμοί αθλητών είναι συχνοί και πολλές φορές μπορεί να αποδειχθούν πολύ σοβαροί), να συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις των αθλητικών κέντρων και να εξοπλιστούν, αλλά το κυριότερο, κατά την προσωπική μας άποψη, να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣΥ.Γ.: Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass