ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ

Την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Γιώργος θα κηδευτεί ο πατέρας Παντελής Μητσιμπόνας!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ Ο «ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ» ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2024 12:11

Αποφράδα ημέρα η 13η Σεπτεμβρίου για τη Λάρισα, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 27 χρόνια από τη στιγμή που κόπηκε βίαια σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 35 χρονών το νήμα της ζωής του «πολέμαρχου των γηπέδων», Γιώργου Μητσιμπόνα, μία τραγική εξέλιξη που αποτέλεσε τότε το πιο καίριο πλήγμα στην ευρύτερη ιστορία της ΑΕΛ, ενώ συγκλόνισε στο άκουσμά της όλους όσους το πληροφορήθηκαν.


Σε ένα περίεργο παιχνίδι της, η μοίρα θέλησε η θλιβερή φετινή επέτειος να προσλάβει ακόμα πιο δυσάρεστες διαστάσεις, καθώς έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο αγαπητός σε όλη την κοινωνία της Τσαριτσάνης Παντελής Μητσιμπόνας, πατέρας του αδικοχαμένου άσσου, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τσαριτσάνης, ενώ θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός στο Κοιμητήριο της ιστορικής κωμόπολης.
Θεωρείται δεδομένο ότι στον ύστατο αποχαιρετισμό για τον «πατριάρχη» της οικογένειας Μητσιμπόνα θα δώσουν το «παρών» και πολλοί φίλοι του αξέχαστου πρωτότοκου γιου του, που θα έχουν την ευκαιρία να αποτίσουν νοερά φόρο τιμής στη μνήμη ενός ποδοσφαιριστή που ταύτισε τη συνολική του διαδρομή με την ασυμβίβαστη, αλλά πάντοτε έντιμη μάχη για την κατάκτηση της νίκης σε όλα τα γήπεδα.
Ο μόνος «αντίπαλος» που δεν μπόρεσε να καταβάλει ήταν αυτός που παραμόνευε ύπουλα στο 5ο χιλιόμετρο της οδού Λάρισας-Τυρνάβου μία ώρα μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 1997...
Ο Μητσιμπόνας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειράς του, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, όπου αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ φορ και το 1981 μεταγράφηκε στην ΑΕΛ. Οι καλές εμφανίσεις του είχαν ως φυσικό επακόλουθο την κλήση του το 1984 στην Εθνική, ενώ όντας επί σειρά ετών αναντικατάστατο στέλεχος, αλλά και αρχηγός της Λάρισας συνέβαλε τα μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου τη δεκαετία του 1980.
Το καλοκαίρι του 1989 αποχώρησε από τους βυσσινί και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, τη φανέλα του οποίου φόρεσε για τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του ‘92 μετακόμισε στον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια μετρώντας, ενώ μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στη Λάρισα. Επόμενος και τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Α.Ε. Τυρνάβου και η Γ’ Εθνική, όπου είχε προπονητή τον πρώην συμπαίκτη του στη Λάρισα Νίκο Αργυρούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass