Απογειώθηκε... η κυπελλούχος 110 Π.Μ.

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΑΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΗΝ 116 Π.Μ. ΜΕ 5-3 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΟΙ ΨΥΧΩΜΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ 110 Π.Μ. - ΧΡΥΣΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ Κ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ - ΒΑΛΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΤΖΗΚΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ «ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2022 20:00

Στον... έβδομο ουρανό «πέταξε» η 110 Πτέρυγα Μάχης χθες στον τελικό κυπέλλου της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού κατάφερε να νικήσει στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι την 116 Π.Μ. με σκορ 5-3, ενώ στην κανονική διάρκεια έληξε 2-2.


«Ήρωες» για την 110 Π.Μ., οι χρυσές αλλαγές που πραγματοποίησε ο έμπειρος προπονητής των γηπεδούχων Κώστας Κουτσούκης στα πιο καίρια σημεία του αγώνα, με τον Βαλατσό που πέτυχε τα δύο γκολ της 110 Π.Μ. και Τζήκα που έπιασε το πρώτο σουτ των αντιπάλων στη διαδικασία των πέναλτι και κατάφεραν έτσι να δώσουν το πολυπόθητο τρόπαιο στην ομάδα της Λάρισας.
Σε έναν αγώνα «ροντέο» όπου επικράτησαν οι σκληρές μονομαχίες και η πολλή ένταση, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην βοηθά κι αυτός με τις πολλές κίτρινες που υπέδειξε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και παράλληλα να παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού με τις αποφάσεις του που αμφισβητήθηκαν έντονα και από τις δύο πλευρές, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 37’ με τον Κουραχάνη έπειτα από ψηλοκρεμαστό σουτ που αιφνιδίασε τον Λαμπράκη.
Στη συνέχεια ο Κώστας Κουτσούκης προχώρησε σε αλλαγές κάνοντας την ομάδα πιο επιθετική, με την είσοδο του Βαλατσού στο 30’ να αποδεικνύεται καθοριστική αφού κατάφερε με το «καλημέρα» να κάνει αισθητή την παρουσία του με κάποιες ενέργειές του και εν τέλει να φέρει στα ίσα το παιχνίδι στην λήξη του ημιχρόνου με κοντινό πλασέ έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Μανάκα.
Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν στην επανάληψη οι παίκτες της 110 Π.Μ. και στην πρώτη καλή ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε ευτύχησαν να προηγηθούν, έπειτα από κάθετη πάσα που δέχτηκε ο Λιόγκας στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο οποίος όμως απέδειξε τρομερό αλτρουισμό κι έσπασε την μπάλα αριστερά στον ολομόναχο Βαλατσό ο οποίος έφερε τούμπα το παιχνίδι με 2-1 στο 51’. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» σχεδόν 10 λεπτά αργότερα φέρνοντας προς στιγμήν το παιχνίδι στα ίσα με 2-2 με τρομερό σουτ εκτός περιοχής του Αναστασίου στο 65’, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον βοηθό κ. Καραθάνο.
Η συνέχεια του αγώνα ήταν αρκετά έντονη, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και να δημιουργούνται επιθέσεις με προοπτική που οδήγησαν εν τέλει στο 75ο λεπτό όταν και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα πέναλτι, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τον κόσμο που παρευρέθηκε στις κερκίδες, αλλά και από σύσσωμο το αγωνιστικό και τεχνικό τιμ των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τελέγκος και χωρίς να αστοχήσει έστειλε ουσιαστικά το παιχνίδι στη «ρώσικη ρουλέτα», αφού το αποτέλεσμα παρέμεινε 2-2 μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας.
Για την 110 Π.Μ. την ευθύνη των πέναλτι ανέλαβαν οι Κουλουκτσής, Λιόγκας, Μανάκας, Κουτσοκέρας και Γούτος, ενώ για την 116 Π.Μ. οι Τελέγκος, Αναστασίου, Καραμαλίκης, Θεοδοσόπουλος. Για την ιστορία οι γηπεδούχοι που σούταραν πρώτοι δεν αστόχησαν σε κανένα από τα πέντε πέναλτι, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν «τοίχος» απέναντι στον Τζήκα (μπήκε αλλαγή στο 80’), ο οποίος απέκρουσε το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Τελέγκος (είχε ευστοχήσει στην κανονική διάρκεια για το 2-2 απέναντι στον Λαμπράκη) και λίγο έλειψε να μην τα βάλουν ούτε οι Αναστασίου και Θεοδοσόπουλος οι οποίοι είχαν την τύχη και το δοκάρι με το μέρος τους. Παρόλα αυτά όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Κώστα Κουτσούκη να πανηγυρίζουν μία ακόμα κατάκτηση για την 110 Π.Μ. με τελικό 5-3 στα πέναλτι.
Με το πέρας της αναμέτρησης τις απονομές έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος, Θανάσης Παιδής, ενώ στον αγώνα παρευρέθηκε και ο αντισμήναρχος, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Ζήσης Νταμάγκας.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Παντέλης με βοηθούς τους κ.κ. Κακάνη και Καραθάνο, ενώ χρέη 4ου εκτέλεσε ο κ. Μπαζακούλας.
110 Π.Μ. (Κ. Κουτσούκης): Λαμπράκης, Παύλου, Παναγιώτου, Μανάκας, Θανασιάς, Πλατής, Βαρσάμης, Γούτος, Γκούρλας, Κουλουκτσής, Παυλίδης, Λιάπης, Κουτσουκέρας, Βαλατσός (45’, 51’), Λιόγκας, Τζήκας, Χριστοδούλου, Τσέλιος.
Χρέη αρχηγού αποστολής εκτέλεσε ο Αχιλλέας Κατσιούλης.
116 Π.Μ.: Χασαρινός Μπόσμος, Μαρούντας, Μυλωνάς, Χολέβας, Αναστασίου, Φιλίππου, Τσακής, Σέχου, Τελέγκος (76’), Κουραχάνης (37’), Καρμακιόλας, Σαμίκος, Παναγιωτόπουλος, Μαρινόπουλος, Καραμαλίκης, Παναγόπουλος, Θεοδοσόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass