Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Αναγκαίο κακό η εποπτεία από UEFA και FIFA

● Πρέπει να μειωθούν οι ομάδες και να γίνει ανακατανομή των εσόδων ● Χωρίς κεντρική διαχείριση δεν υπάρχει Super League

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2017 22:26

Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ΑΕΛ-Αστέρα Τρίπολης (1-1) που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ βρέθηκε και ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος που έχει μια εντυπωσιακή καριέρα ως διαιτητής και ως παράγοντας, καθώς υπήρξε ο διαιτητής με τα περισσότερα παιχνίδια και τα περισσότερα χρόνια στην Α’ εθνική κατηγορία ενώ διετέλεσε πρόεδρος στη Super League και τώρα είναι πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης.

Πριν τον αγώνα μιλήσαμε μαζί του και ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση. Ξεκινήσαμε με τη μείωση των τηλεοπτικών εσόδων και την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Λίγκας και του συνδρομητικού καναλιού. Μας είπε: «Χωρίς κεντρική διαχείριση δεν υπάρχει Λίγκα. Και αυτή τη στιγμή η Λίγκα έχει ανάγκη το συνδρομητικό κανάλι και το συνδρομητικό κανάλι τη Λίγκα. Μέχρι να ορθοποδήσει το ποδόσφαιρο πρέπει να πάνε μαζί και θα γίνεται αυτό μέχρι το άθλημα να στηριχθεί από αλλού και na γίνει πιο ανταγωνιστικό».

*Με την κατάργηση των πλέι οφ θα γίνει ανταγωνιστικό;

«Όπως εξελίχθηκαν τα πλέι οφ τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι σωστά καταργήθηκαν. Σε ένα άλλο πρωτάθλημα μπορεί να επανέλθουν τα πλέι οφ και υπό άλλες συνθήκες» *Πώς θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα; «Με μείωση ομάδων και διαφορετική κατανομή των εσόδων της Λίγκας ώστε να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες ομάδες και τότε θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

*Πως κρίνετε τις πρώτες αγωνιστικές;

«Το πρωτάθλημα ξεκίνησε αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά αν δεν βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι, δεν λυθούν τα προβλήματα της βίας, δεν αλλάξουν συμπεριφορές και το κυριότερο δεν επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα ώστε να χαίρονται όλοι κάθε αγώνα».

*Η διαιτησία είναι υπό την εποπτεία της UEFA και της FIFA. Σωστό ή λάθος;

«Ήταν αναγκαίο κακό να βρεθεί η διαιτησία υπo την εποπτεία της UEFA και της FIFA παρότι προσωπικά δεν θα το ήθελα. Αυτό όμως πρέπει να συμβεί μέχρι να αποκτήσουν ευρωπαϊκή εμπειρία και οι παράγοντες να αλλάξουμε νοοτροπία και να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία ώστε να φύγει η καχυποψία που υπάρχει στον χώρο».

*Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό;

«Το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει φιλάθλους αλλά το βασικό για να συμβεί αυτό είναι να έχει αδρεναλίνη και σασπένς. Κοινός νους .…Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός το ίδιο ενώ δεν ξεκίνησε καλά και δεν ξέρω τι πρωτάθλημα θα δούμε. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν έχει αδρεναλίνη δεν θα είναι καλό…»

*Πώς ο Αστέρας Τρίπολης καταφέρνει και επιβιώνει χωρίς πολλά έσοδα;

«Αυτή τη στιγμή έχουμε οργάνωση άριστη και έχουμε έσοδα αλλά το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού καλύπτουν οι ιδιοκτήτες της ομάδας. Εμείς δεν έχουμε ούτε την ιστορία της Λάρισας, ούτε τον κόσμο στο γήπεδο, ούτε τον πληθυσμό της πόλης της Λάρισας που είναι εξαπλάσιος από αυτόν της Τρίπολης. Τη Λάρισα τη θαυμάζουμε και είναι σημείο αναφοράς για το περιφερειακό ποδόσφαιρο με βάση τα όσα πέτυχε. Εμείς προσπαθούμε με σωστή οργάνωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε μέσα από μια υγιή προσπάθεια να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

*Υπάρχει περίπτωση μια περιφερειακή ομάδα, όπως την αγωνιστική περίοδο 1987-88 η ΑΕΛ, να πάρει πρωτάθλημα;

«Θα μιλάμε τότε για επιστροφή στην κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο αλλά αυτό θα σημάνει ότι με μια σωστή οργάνωση με ανακατανομή εσόδων, σωστό προγραμματισμό θα μπορεί να διεκδικεί επί ίσοις όροις ένα πρωτάθλημα. Αυτό θα είναι το ευτύχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Στο τέλος της κουβέντας όταν πήγαμε χαμογελώντας να «τρολάρουμε» τον κ.Μποροβήλο λέγοντας για… Μποροθρύλο μας απάντησε αφοπλιστικά και χιουμοριστικά: «Η απάντησή μου είναι τα παιχνίδια που έχω παίξει στη Super League και τα παιχνίδια που είχα ως διαιτητής»

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass