Υποχωρεί ο αριθμός κρουσμάτων στη Λάρισα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 66 ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ 132 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ *ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2020 21:03

Αξιόλογη υποχώρηση συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα παρουσίασε χθες ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη Λάρισα, σε αντίθεση με τον Βόλο και την Καρδίτσα όπου καταγράφηκε εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων. Χαρακτηριστικό των στοιχείων με τα νέα κρούσματα αποτελεί το γεγονός ότι στις ιδιωτικές κλινικές συνεχίζεται η διασπορά του ιού μετά τον προχθεσινό έλεγχο στο σύνολο του προσωπικού και των ασθενών με εντολή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.


Συνολικά 132 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19. Από αυτά, 66 κρούσματα καταγράφηκαν στην περιοχή της Λάρισας, εκ των οποίων τα 17 προέρχονται από συρροές κρουσμάτων σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας, ενώ 8 ακόμα κρούσματα προέρχονται από επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τέλος, 41 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, δεκαοκτώ σε ιδιωτικά εργαστήρια, δεκαέξι στο Γ.Ν. Λάρισας και επτά στο Π.Γ.Ν. Λάρισας.
Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, 16 ασθενείς στους θαλάμους αρνητικής πίεσης της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων και 14 στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου, ενώ την τελευταία της πνοή άφησε 80χρονη, η κατάσταση υγείας της οποίας ήταν επιβαρυμένη.
Στο μεταξύ χθες σε ανακοίνωσή του, όπως έκανε και προ ημερών από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τη νοσηλεία του πρώην δημάρχου Πάρου Χρήστου Βλαχογιάννη, ο οποίος κατέληξε προσβεβλημένος από κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εξήρε το έργο του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας γιατί «έδωσαν τον καλύτερο καλύτερό τους εαυτό τρεις ολόκληρες εβδομάδες, μήπως ο Χρήστος τα κατάφερνε...».

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στην Αγιά Νίκος Γουργιώτης, δύο κρούσματα κορονοϊού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς επιβεβαίωσε χθες ο Δήμος Αγιάς, που αφορούν δύο γυναίκες, το ένα σε εκπαιδευτικό και το άλλο σε βοηθητικό προσωπικό.
Τα δύο άτομα δεν παρουσιάστηκαν στο σχολείο την Παρασκευή, αφού παρουσίασαν ελαφρύ πυρετό και σε εξετάσεις που ακολούθησαν βρέθηκαν θετικά στον Covid – 19.
Άμεσα ενημερώθηκαν η Διεύθυνση του σχολείου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο ΕΟΔΥ και ο Δήμος Αγιάς, ενώ χθες το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.
Για το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό προγραμματίστηκαν εξετάσεις από συνεργείο του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τίθεται ζήτημα -προς το παρόν- αναστολής λειτουργίας του σχολείου.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Όσον αφορά την υπόλοιπη Θεσσαλία, στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα. Όλα τα κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, επτά σε ιδιωτικά εργαστήρια και ένα στο Γ.Ν. Τρικάλων.
Είκοσι πέντε νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας, εκ των οποίων τα 6 σχετίζονται με συρροές κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας και στη χορωδία Μουζακίου και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 10 ακόμα κρούσματα προέρχονται από επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα και εξετάστηκαν οκτώ στο Γ.Ν. Καρδίτσας, ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως. Τέλος, 9 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας, οκτώ στο Γ.Ν. Καρδίτσας και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο. Στην περιοχή του Βόλου καταγράφηκαν  33 νέα κρούσματα. Οκτώ αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθώς και ταξιδιωτών εξωτερικού και εξετάστηκαν ένα στο Κ.Υ. Βόλου και επτά σε ιδιωτικά εργαστήρια, ενώ 25 ακόμα κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας, τρία στο Γ.Ν. Βόλου και είκοσι δύο σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass