Ιατρική Στήλη

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 21:03

Αποζημίωση 500 ευρώ για στολές στους υπαλλήλους ΕΚΑΒ

Ετήσια ειδική αποζημίωση ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ, για την αγορά ή αντικατάσταση υπηρεσιακής στολής αποφασίστηκε να χορηγηθεί στους υπαλλήλους του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με τις ειδικότητες: Διασώστη - Πληρώματος Ασθενοφόρου, Νοσηλευτή, Τεχνικού Συνεργείου, Καθαριστή - Καθαρίστριας και Ιατρού, που υπηρετούν σ’ αυτό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Η αποζημίωση θα καταβάλλεται στους δικαιούχους υπαλλήλους τον Ιανουάριο κάθε χρόνου. Για το έτος 2020 θα καταβληθεί εντός του επόμενου μήνα από την έκδοση της απόφασης αυτής. Η αποζημίωση καταβάλλεται με χρηματικό ένταλμα του Ε.Κ.Α.Β. και υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις. Οι προαναφερόμενες ειδικότητες υπαλλήλων υποχρεούνται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους να φορούν υπηρεσιακή στολή, σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές που καθορίζονται από το Ε.Κ.Α.Β.

 

Νέα πρόταση ΠΓΝΛ για τη ΜΕΘ Παίδων

Επανέρχεται η διεκδίκηση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων για λειτουργία στη Λάρισα. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει φθάσει πλήρης φάκελος με ολοκληρωμένη πρόταση λειτουργίας ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο χωρίς ωστόσο την ανέγερση νέου κτιρίου, που εγκαταλείφθηκε καθώς δεν υπήρχε η χρηματοδότηση από το ίδρυμα Στ. Νιάρχος, όπως προέβλεπε η αρχική πρόταση. Η νέα πρόταση μετά την πρόσφατη ίδρυση της ΜΕΘ από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στηρίζεται σε μελέτη που είχε εκπονηθεί στη θητεία του προηγούμενου διοικητή Παν. Νάνου και προβλέπει την εγκατάσταση της Μονάδας, δυναμικότητας 6 κλινών (5+1 κλίνη απομόνωσης) στην Παιδιατρική Κλινική μετά τη σύμφωνη γνώμη του καθηγητή Παιδιατρικής κ. Γ. Συρογιαννόπουλου να μειωθούν οι κλίνες της κλινικής του από 45 σε 39, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η πρόταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την εξασφάλιση της ΜΕΘ Παίδων. Εφόσον το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόταση, η οποία σημειωτέον δεν επιφέρει αλλαγές στον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Νοσοκομείου καθώς οι ανάγκες της Μονάδας θα καλυφθούν εκ των ενόντων, θα προωθηθεί στην 5η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, όπου βρίσκεται και η έτερη πρόταση του Γενικού Νοσοκομείου.


Β. Κικίλιας: Αναμενόμενα τα εισαγόμενα κρούσματα

Μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή, τις διακοπές μας, το καλοκαίρι μας, αλλά με ασφάλεια, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του σε εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το γεγονός ότι ανοίξαμε τα σύνορα για να στηρίξουμε τον τουρισμό δημιουργεί συνθήκες επιστροφής του ιού, ο υπουργός υγείας απάντησε: «Γνωρίζαμε ότι, αργά ή γρήγορα, η χώρα, όπως όλες οι χώρες του κόσμου, θα ξανάνοιγε και εσωτερικά και ως προς τα σύνορά της. Η αύξηση των κρουσμάτων από τον τουρισμό ήταν προεκτιμημένη από το σύστημά μας. Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής επιβίωσης για εμάς, για τη χώρα μας. Οπότε, ναι, το περιμέναμε. Και γι’ αυτό εκπονήσαμε ένα σχέδιο, με βάση το οποίο ενισχύσαμε τα νησιά μας με περισσότερους από 700 υγειονομικούς – ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό – προετοιμάσαμε ένα ισχυρό σύστημα αεροδιακομιδών και πλωτών διακομιδών, αν και εφόσον χρειαστεί, βάλαμε πολλαπλό testing σε μικρά νησιά και μεγάλους μοριακούς αναλυτές σε μεγαλύτερα. Και όλα αυτά, μέσα από έναν ακτινωτό σχεδιασμό που περιλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και όλες τις άλλες δομές, υπό την Προεδρία της Κυβέρνησης που μόνιμα θα αξιολογεί, μαζί με τους επιστήμονές μας τα δεδομένα. Να τονίσω ότι η διαδικασία διαχείρισης της κρίσης είναι μια δυναμική διαδικασία. Γνωρίζουμε πότε, πώς και γιατί αυξάνουμε ή χαλαρώνουμε τα μέτρα που παίρνουμε σε σχέση με τις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και τα tests που διενεργούνται και φτάνουν τα 9.000 ανά ημέρα».


Προκήρυξη 4 θέσεων γιατρών για την 5η ΥΠΕ

Την πλήρωση 82 θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. διαφόρων ειδικοτήτων προκήρυξε ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης. Από αυτές, οι 4 θέσεις αφορούν στην περιοχή της 5ης ΥΠΕ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για θέση ενός γιατρού Ακτινολογίας με βαθμό διευθυντή Κύμης και ενός γιατρού Αναισθησιολογίας με βαθμό επιμελητή Β’ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και στα Κέντρα Υγείας Καρύστου και δύο γιατρών εσωτερικής παθολογίας με βαθμό διευθυντή και επιμελητή Β’ για το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 27/07/2020 ώρα 12.00 και λήγει στις 17/08/2020 ώρα 12.00. Οι αποφάσεις προκήρυξης των Νοσοκομείων και των Δ.Υ.Πε. για όλες τις παραπάνω θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dpnp_a@moh.gov.gr, το αργότερο μέχρι και τις 21/07/2020. Στην απόφαση προκήρυξης οι υπό πλήρωση θέσεις αναφέρονται ανά ειδικότητα και βαθμό.

 

IATRIKH STHLH

Η πινακίδα ενημερώνει τους παραθεριστές για τους νέους κανόνες της παραλίας σε μια παραλία στην παραλιακή πόλη Finestrat, Αλικάντε, ανατολική Ισπανία. Οι τοπικές αρχές καλούν τους επισκέπτες να σέβονται τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ απαγόρευσαν το κάπνισμα σε παραλίες με πρόστιμα από 600 έως 1.200 ευρώ εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας της νόσου Covid-19.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass