ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΤΟΥ ΠΓΝΛ:

«Εκλογές χωρίς παραβάν και... τα ψηφοδέλτια στο σπίτι της προέδρου!»

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2016 0:26

 

Τις σοβαρές τους επιφυλάξεις για την εκλογική διαδικασία μέσω της οποίας προέκυψε η νέα διοίκηση του συλλόγου γιατρών ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εκφράζουν με χθεσινή τους ανακοίνωση τα μέλη της παράταξης «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών ΕΣΥ» που αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με διαφορά μόλις δύο ψηφοδελτίων από την Ανεξάρτητη Συνεργασία Ιατρών ΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της παράταξης κάνουν λόγο για... απουσία παραβάν στην εκλογική διαδικασία και για «διαφύλαξη» των ψηφοδελτίων για μέρες στο σπίτι της απερχόμενης και νυν προέδρου του συλλόγου.

Την ίδια στιγμή, δικαιολογούν την απουσία τους από την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου κατά την οποία αυτό συγκροτήθηκε σε σώμα, τονίζοντας ότι η πρόσκληση επιδόθηκε κατ’ οίκον με δικαστικό κλητήρα!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει ως εξής: «Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Ιατρών Ε.Σ.Υ. του Π.Π.Γ.Ν.Λ.. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους αυτούς τους συναδέλφους που δεν υπέκυψαν σε τακτικισμούς και μεθοδεύσεις και μας τίμησαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντας μας σε δεύτερη δύναμη με διαφορά μόλις 2 ψηφοδελτίων από την πρώτη.

Η μη προσέλευση των εκλεγμένων μελών της Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών Ε.Σ.Υ. του Π.Γ.Ν.Λ. στο Δ.Σ., οφείλεται σε συγκεκριμένη θέση και στάση.

Αρνούμαστε να παραβρισκόμαστε σε συγκρότηση Δ.Σ. με «πρόσκληση» που έχει επιδοθεί κατ’ οίκον - μόνο στα εκλεγμένα μέλη της Ενωτικής Συνεργασίας- με δικαστικό κλητήρα και θυροκολλήθηκε εμπρόθεσμα στο β’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.

Επίσης εκφράζουμε επιφυλάξεις για την όλη εκλογική διαδικασία διότι:

α) Η προθεσμία των υποψηφιοτήτων έληξε στις 4/3 (ημέρα Παρασκευή) στις 14:00. Η εφορευτική επιτροπή αρνήθηκε επανειλημμένα να μας ενημερώσει ως όφειλε για τα ονόματα των υπόλοιπων υποψηφίων έως τις 15:00.

β) Στις 14:15 ενημερωθήκαμε ότι θα κατέβει ξεχωριστός συνδυασμός και αναγκαστήκαμε την τελευταία στιγμή αν και μεμονωμένοι υποψήφιοι να κατεβάσουμε συνδυασμό αποτελούμενο μόνο από 4 άτομα καθώς η προθεσμία «για εμάς» είχε λήξει. Τονίζουμε ότι μέχρι την ύστατη στιγμή δώσαμε μάχη για ενιαίο ψηφοδέλτιο όπως γινόταν εδώ και 16 χρόνια. Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική!

γ) Δεν υπήρχε παραβάν στην εκλογική διαδικασία

δ) Η «θεματοφύλακας» των ψηφοδελτίων που ήταν η απερχόμενη και νυν πρόεδρος του Δ.Σ. «διαφύλαξε» τα ψηφοδέλτια μέρες ολόκληρες στο σπίτι της. Τα ψηφοδέλτια φυλάσσονται στον εργασιακό χώρο και κάθε μέλος του Συλλόγου έχει το δικαίωμα άμεσης πρόσβασης σε αυτά!

ε) Την επομένη των εκλογών ζητήθηκαν τα ψηφοδέλτια από τον συνδυασμό μας. Τα ψηφοδέλτια δόθηκαν μετά από 6 ημέρες στο γραφείο της προσωπικής της δικηγόρου μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Εμείς στο επόμενο διάστημα δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της περαιτέρω υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας, για Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι γιατροί Καράγιωργας Γεώργιος, Μπακάλης Αθανάσιος, Παπαδάμου Γεωργία και Πετσίτη Αργυρώ.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass