ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2016 0:03

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Λαρισαίοι βγήκαν χθες στους πεζοδρόμους και τις πλατείες για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική πλατεία της πόλης όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το προσφυγικό ζήτημα με ένα ποίημα που έγραψαν οι ίδιοι. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων ενώ παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα όσοι βρέθηκαν για την εκδήλωση στον χώρο να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Αργότερα το απόγευμα, ένα διαφορετικό και πρωτότυπο δρώμενο πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της οδού Κούμα, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, η Ομάδα Πολιτισμού «Artfools», η Ομάδα «Μικροί Ήρωες» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, διοργάνωσαν μια εκδήλωση που είχε και μουσική και ποίηση. Ποιήματα και στίχοι Ελλήνων και Γάλλων ποιητών (Διονύσιος Σολωμός, Γιάννης Ρίτσος, Κων/νος Καβάφης, Οδυσσέας Ελύτης, Τάσος Λειβαδίτης, Νικηφόρος Βρεττάκος, Charles Baudelaire, Paul Eluard, Pierre Dhainaut, Andre Breton, Raymond Queneau, Eugene Guillevic), στα 3 χρώματα της γαλλικής σημαίας (μπλε, λευκό, κόκκινο), αιωρούνταν σε σχοινιά και προσφέρονταν από τους εθελοντές των Ομάδων, σε όσους διαβάτες θέλησαν να τα διαβάσουν. Την εκδήλωση συνόδευε και η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης.

Το βράδυ μια ακόμη εκδήλωση μουσικής και ποίησης αφιερωμένη στους πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο από το λογοτεχνικό περιοδικό «ΘΡΑΚΑ» και τον «Κύκλο Ποιητών». Ποιητές της Λάρισας και συγκεκριμένα οι Κώστας Λάνταβος, Βαγγέλης Κολώνας, Θωμάς Ψύρρας, Θάνος Γώγος, Αντώνης Ψάλτης, Γιώργος Σαράτσης, Σωτήρης Παστάκας, Πέτρος Σκυθιώτης και Σταύρος Καρακωνσταντάκης απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την προσφυγιά. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα και προβολή βίντεο με θέμα τους πρόσφυγες. Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας του Στυλιανού Ματσάγγου με θέμα τους πρόσφυγες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass