Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για την παράταση υποβολής φοροδηλώσεων

ΕΚΠΝΕΕΙ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 8:30

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το εάν θα δοθεί νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πέραν της 29ης Ιουλίου που εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχει υποβληθεί περίπου του 70% των δηλώσεων και οι φορολογούμενοι έχουν στη διάθεσή τους εννέα ημέρες για να εκπληρώσουν την ετήσια φορολογική τους υποχρέωση.


Όπως έχει καταδειχθεί, ενδεχομένως το υπουργείο να δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλουν χωρίς κυρώσεις τη δήλωσή τους ως τα μέσα Αυγούστου και να αποπληρώσουν τον φόρο τους όχι σε οκτώ δόσεις – όπως προβλέπεται από τις νέες ρυθμίσεις με ορίζοντα αποπληρωμής τον Φεβρουάριο του 2021 – αλλά σε επτά.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται για όσους φορολογουμένους επιλέξουν αυτή τη διαδικασία να χάσουν το μικρό μπόνους της έκπτωσης του 2% στην καταβολή του φόρου για την εφάπαξ καταβολή.
Ένα άλλο σενάριο είναι να δοθεί παράταση έως τις αρχές Αυγούστου χωρίς απώλεια στον αριθμό των δόσεων.
Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει μέσα σε διάστημα 25 ημερών δύο δόσεις, δηλαδή την πρώτη που θα κατέβαλλε κανονικά στις 31 Ιουλίου και τη δεύτερη με προθεσμία καταβολής την 31η Αυγούστου.
Να σημειωθεί πως το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος έχει ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Σεπτεμβρίου λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας που έχουν προκαλέσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως είναι τα προγράμματα για την επιστρεπτέα προκαταβολή και την αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass